"DU ER IKKE FLINK TIL Å TA BILDER SELV OM DU HAR ET DYRT KAMERA"

Jeg ser meg lei av personer som kjøper seg kameraer til 8000 kr. Jeg ser meg lei av personer som kjøper seg et objektiv med en blender på 1.4 når de bare har innstillingene på auto. Jeg ser meg generelt lei av personer som har et kjempedyrt kamera som de ikke utnytter på en bra måte.

Fra jeg startet å blogge, vinteren 2008/2009, ble jeg med en gang ganske interessert i foto. Jeg hadde på den tiden bare tilgang til mitt digitalkamera til under tusenlappen. Det som var med meg, var at jeg lærte kameraet mitt å kjenne. Mange sa tid meg på den tiden: "Du er skikkelig flink til å ta bilder, Caroline, selv om du ikke har et speilreflekskamera". Jeg kunne få ganske bra bilder med så få muligheter. Bare se på dette bildet som jeg fotograferte på rommet mitt i 2009:

Fotografert av meg med Canon IXUS 870 i 2009 (digitalkamera).

Mange trodde jeg hadde fotografert dette med et bedre kamera, men det hadde jeg ikke. For skal jeg si deg en ting? Digitalkamera VAR faktisk nok for meg. Nå, i 2012, har jeg et speilreflekamera til 8000 kr og et objektiv med en blender på 1.8. Dette kjøpte jeg meg fordi jeg ville ha flere muligheter.

Jeg klarer å utnytte kameraet mitt godt nok. Det kan jeg med hånden på hjerte si at ikke mange kan. I hvert fall ikke de på min alder. Jeg er innom en del bloggere hver dag, ikke bare toppbloggerne, men også små blogger. Der ser jeg små jenter på 13 år ha et kamera til 6000 kr som de bare bruker til å ta bilde av seg selv med. De kjøper et nytt objektiv for å få "bedre" bilder, men skal jeg fortelle deg en ting? Du får ikke bedre bilder med et speilreflekskamera eller et nytt objektiv når du bare bruker auto-innstillinger og blits!

Fotografert av meg med Canon IXUS 870 i 2009 (digitalkamera).

Hvis det er én ting jeg har lært når det kommer til kameraer er å starte i det små. Før jeg kjøpte meg mitt første speilreflekskamera leste jeg mye på nettet om ulike innstillinger. Jeg lærte meg forskjellen på ISO, lukkertid og blender FØR jeg fikk meg et nytt kamera. Dermed kunne jeg hoppe i det når esken det sto "Canon 550D" var i mine hender. Jeg lekte med kameraet i flere uker. Fant inspirasjonsbilder og ulike "effekter" man kunne få ved å bruke lengre lukkertider o.l. Det er derfor jeg er så god - fordi jeg kan utnytte kameraet og objektivet mitt riktig.

Jeg har sett mange som har kjøpt seg samme objektiv som meg - 50mm f/1.8. Det aller viktigste med dette objektivet er at det har en blender på 1.8. Det vil si: bakgrunnen blir mer uskarp og kameraet slipper inn mer lys. Hvis du da bare bruker auto-innstillinger så kommer aldri dette objektivet til å nå blendertallet 1.8. Er ikke det litt synd? Jeg blir nesten litt lei meg når SÅ dyre ting ikke blir behandlet på en riktig måte. Men på en annen måte: Hvis man ikke vil bruke den høyste blenderen/minste blendertall så er det et realististk valg fra fotografen. Auto er ikke et realistisk valg.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil få frem i dette innlegget, men jeg vil bare at bloggere, små barn, ungdom, voksne og gamle skal forstå at man ikke er en "fotograf" selv om du har et bra kamera. Og du får ikke noen bedre bilder av å ha et dyrt kamera hvis du ikke kan forskjellen på ISO, lukkertid og blender. Jeg kan heller ikke kalle meg en fotograf, for det er jeg langt i fra, men jeg klarer i hvert fall å bruke kameraet mitt sine beste sider.

Del gjerne innlegget videre og kom med dine meninger i kommentarfeltet :)


215 kommentarer


Emma Sofie

Kjempepene bilder, du er virkelig flink!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:30 URL: http://s0fiesfoto.blogg.no

>> KJERSTIFOREVER

Flott innlegg!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:30 URL: http://kjerstiforever.blogg.no

juliamyklebust

Bra innlegg, du er flink med bilder da! :)

Blir glad for kommentar tilbake!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:30 URL: http://juliamyklebust.blogg.no

HerjePhotography

Sant nok det!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:30 URL: http://herjephotography.blogg.no

Anne

SÅ SINNSYKT ENIG.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:31 URL: http://avw.blogg.no

sofiaen

Kjempe fine bilder!!:-)

Jeg døør visst du skriver en kommentar på min blogg!!! :D

Elsker bloggen!!!:)<3
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:31 URL: http://sofiaen.blogg.no

Lea Valencia

Pluss at du er flink til å redigere bildene dine :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:33 URL: http://Leaduvet.blogg.no

Frida

Jeg er helt enig. Det er bedre og kjøpe et billig kamera som er lett og håndtere, enn et dyrt kamera som man setter på auto. Noen ganger ser jeg folk som tar bilder av en blomst og kaller det et "fotografi." Det provoserer meg at noen tror at de er fotograf bare fordi de kan ta bilde av en BLOMST! Enig?
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:34 URL: http://www.fridanaa.blogg.no

Amalie

Helt sant! Jeg kjøpte meg Canon EOS 60D av konfirmasjonspengene mine. Kan ikke så mye om kameraet enda, men lærer fortsatt. Hadde et annet gammelt kamera som jeg ikke fikk fram de resultatene jeg ville ha.. Ville ha et proffere kamera, elsker å ta bilder av natur, og lærer på veien :-) har du noen tips om kameraet?
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:35 URL: http://amaliewj.blogg.no

lenafoto foto-Hverdag

Treng ikke heilt kjempe dyrt kamera for å få bra bilder
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:35 URL: http://lenafoto.blogg.no/

Synne

Wow, hahah, må bare si at du er veldig flink!!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:35 URL:

CAROLINE MARIA

Frida: Ja, helt enig!! Jeg mener at ingen kan kalle seg en fotograf før man tjener penger på det :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:36 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Karen Parly

ÅÅÅÅÅ, så enig! Har venninner som ikke vet hva f eller iso er, blir litt oppgitt.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:36 URL: http://parly.blogg.no

Mia Charlotte

Er virkelig SÅ enig!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:36 URL: http://mclb.blogg.no

Lenabrauten

Du er kjempe flink å ta bilder, du er en stor inspirasjon! :-D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:37 URL: http://lenabrauten.blogg.no

CAROLINE MARIA

Amalie: Bare man prøver så godt man kan så kan man bli kjempeflink og lære kjempefort :-D Les litt på fotoblogger. De har alltid mange gode tips :-) Fotoblogger finner du mange av hvis du trykker på kategorien "foto" på bloglovin.com
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:38 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Thihoa

Enig! Og jeg utforsker ennå med mitt kamera! Finner alltid noe nytt å gjøre :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:38 URL: http://thihoa.blogg.no

Madelen

Åh, jeg er så enig med deg på alle mulige måter! Selv har jeg et speilreflekskamera til 2000,- som jeg fikk i konfirmasjonen min. Dette fikk jeg lenge etter jeg hadde brukt et digitalkamera, og lånt mamma sitt speilrefleks! Da fikk jeg endelig mitt eget! Og jeg følte også at jeg var klar for det. Ikke at det bare skulle ligge der å råtne.

Helt ærlig så syns jeg det er litt vanskelig innimellom å forstå meg på kameraet, hva skal jeg gjøre nå, hvordan kan jeg gjøre det. Men jeg prøver meg fram. Man lærer nesten bedre når man jobber seg frem selv enn når man har noen som sitter der å forklarer kort. Selv om jeg har en billigversjon av speilrefleks, syns jeg ikke det er dårlig i det hele tatt! Og det funker slikt at jeg er fornøyd! Er frustrerende når folk yngre enn meg, som er bortskjemte og får det råeste kameraet kun for å "leke" med det!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:38 URL: http://doudig.blogg.no/

Skikkelig bra innlegg, er helt enig!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:38 URL:

CAROLINE MARIA

Synne: Tusen takk :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:38 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

AMEN!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:39 URL:

Anne Lene Nilsen

kjempebra sagt! Men kameraet blir litt bedre fra digitalkamera til speilrefleks da. i hvertfall med mitt! Jeg har et gammelt speilreflekskamera som jeg kjøpte for 2000kr brukt og det er helt passe til meg! Er bare det at jeg vil ha et speilreflekskamera jeg kan filme med. Og da blir som oftest prisen mye dyrere.

Men bortsett fra det er jeg såå enig med deg! selv om jeg ikke skjønner meg helt på kameraet ENDA :D har hatt det i rundt et-to år tror jeg :)

har noen spørsmål til deg, håper du kan svare!

Jeg lurte på hva lukkerlyd egentlig er:

Et billig kamera som kan ta bilder, og filme med autofokus?

pliis svar! <3 desperat.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:39 URL: http://annelenenilsen.blogg.no

silje christin

Kjempe bra skrevet! :-) Kan du kanskje lage et innlegg der du forteller det du kan om ISO, lukkertid og blender? Kan tenke meg at mange 'fotografere uten peiling' leser bloggen din, og vil da lære :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:40 URL:

Martine Kristine Sminke & Skjønnhet

Jeg er så enig med deg! Herregud, jeg blir så frustrert når jeg ser ser folk ned i 10 års alderen går rundt med et kamera som er dyrere enn mitt. Får seg de proffe objektivene dem knapt vet hva gjør og navnet på! :p
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:40 URL: http://Martinekristine.blogg.no

Elisabeth

Jeg er helt enig i det du sier! Det er nesten litt trist å se jenter helt ned i 10-års alderen gå rundt med speilreflekskameraer til flere tusen kroner som har stilt det på auto og med blits som popper opp i tide og utide og lager stygge skygger på bildene.

Min interesse startet da jeg fikk et lite, rosa digitalkamera, og det var mer enn nok for meg! Senere fikk jeg låne speilrefleksen til faren min til å øve meg med, og gikk etterhvert flere fotokurs for å lære meg manuelle instillinger. Det hjalp MYE på bildene og nå i vinter fikk jeg endelig invistert i mitt eget kamera som jeg er mer enn fornøyd med og jeg lærer nye ting hver dag. Men viktigst av alt: Jeg skal aldri skru det hjulet tilbake til "auto"!

Stå på, elsker bloggen din! :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:41 URL: http://silverstone.blogg.no

SILJEFUG

Sant det, jeg kan sikkert minne om en av de "13 år gammle jentene med dyr speilrefleks" men saken er at jeg er under opplæring om du skjønner. Kameraet jeg har deler jeg faktisk med pappa og han lærer meg greier om iso, dybde, lys, blits, linser osv. Så på bloggen min kan jeg kanskje virke veldig "bortskjemt" med ett så dyrt kamera og bilder av alt og ingenting (maten min f.eks haha), men jeg syntes ikke bare å ta bilder er morsomt, men å leke med kontraster og sånt i photoshop.

Elsker bloggen din forresten, veldig bra skrevet og veldig fine bilder du tar uansett kamera;)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:42 URL: http://siljefoto.blogg.no

Cathrin

Jeg er så enig med deg!

Men, uhm, ja, håper ikke du sikter til meg (med det "der er ser jeg små jenter på 13 år ha et kamera til 6000 kr som de bare bruker til å ta bilde av seg selv med")...

Jeg tar ikke bilder av meg selv da, så håper ikke det, eller jooo, jeg har gjort det :O

Men uansett bra skrevet Caroline, du er superflink :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:42 URL: http://www.cathrinvm.blogg.no

Tale Boym Flaten

Enig! Sier ikke at jeg er en flink fotograf nå, men begynte selv også med et digital kamera, så gikk jeg over på speilrefleks nå for ikke så lenge siden og har lært meg forskjell på blender, IOS og lukkertid. Kan stille inn i manuell og øver meg fortatt på å få finere bilder og riktige innstillinger i forhold til lys osv. :)

Elsker bloggen din :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:42 URL: http://tbf.blogg.no

Kaia W. Sørenmo - Kommenterer alltid tilbake!

HELT ENIG! Du er utrolig flink til å ta bilder!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:42 URL: http://kaiasorenmo.blogg.no

sorry språket, men FYFAEN SÅ JÆÆÆÆÆÆÆÆÆVLIG ENIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeg har nikon 3000, et "dårlig" speilreflekskamera, men jeg synes det er så mye bedre enn de til 10 000 fordi jeg bruker det på "riktig" måte. bruker så og si aldri auto, og jeg har også 1.8 og har den alltid på det. du er kjempeflink til å ta bilder og min største inspirasjon! stå på caroline!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:44 URL:

theperfecthousewife

Hei! Som du skriver er det jenter nede i 13-15 års alderen som har et slikt kamera. Mange har det kanskje fordi det er populært og andre har ikke fått lest seg opp til å ta gode bilder.Men!!

Hva om de selv syntes de tar gode bilder!?, Eller fanger spesielle øyeblikk!? viktig å ikke ta vekk den gleden. samtidig så har hver og en forskjellig interesser. Du har som skrevet en lidenskap for foto og kamera mens for andre er det til mer middelmådig bruk. Det må hver og en få bestemme selv.

Ikke skjær alle over en kam på den måten. Jeg kan dog skjønne deg, at du syntes at et dyrt kamera burde få vist seg fra sine beste sider og det vil det nok hos flere. Uansett så syntes jeg du er ekstremt god til å ta bilder og bruker sikkert mye tid på det. Stå på videre! Heier på deg :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:45 URL: http://www.theperfecthousewife.blogg.no

mheart95

Bra innlegg! Så lenge man bruker kameraet rett trenger man ikke nødvendigvis et dyrt et :)

Du tar så utrolig fine bilder, du er superflink :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:45 URL: http://mheart95.blogg.no

Cathrin

Men du! Jeg har ett Canon EOS 350D og nå har jeg liksom smått begyn tå ta bilder på M.

Men da når jeg skal stille så får jeg bare stilt lukkertiden, hva skal jeg liksom gjøre for å kunne endre blenderen? Takk for svar på forhånd! :)

Oooog, bruker du autofokus når du tar bilder? Eller ikke? Er det på en måte "juks"? hehe ;)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:45 URL: http://www.cathrinvm.blogg.no

Silje Evensen

Jeg er helt enig med deg! Bra skrevet! :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:45 URL: http://snelove.blogg.no

Emma Katarina

Jeg er så enige at jeg hopper av glede år jeg leser det du skriver!!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:46 URL: http://superemmakatarina.blogg.no

Kristina-Pernille

Nydelige bilder, selv så bruker jeg et eller annet kamera fra Sony.

Så klart vil jeg ha speilrefleks, men jeg greier meg med min lille elskede, jeg får til å ta gode og fine bilder med det lille jeg har, men jeg ønsker å gjøre mer med det, få enda litt bedre bilder :D

Derfor skal jeg antageligvis kjøpe meg speilrefleks etter konfirmasjonen :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:47 URL: http://kp97.blogg.no

Marianne <33

Jeg kan si meg enig i dette. Jeg fikk kjøpt meg et speilrefleks for ca et år siden, og har prøvd ulike effekter og slikt. Nå er det ikke så "viktig" for meg, er dessverre ikke superinteressert i foto. Men jeg ville aldri funnet på å kjøpe meg tilbehør til speilrefleksen min nettopp fordi jeg ikke kan ta bra bilder. Hvis jeg bare skal ta bilder for å vise folk f.eks hva jeg har gjort på en dag, bruker jeg bare digitalkameraet mitt. Speilreflekskameraet mitt bruker jeg hvis jeg har lyst å ta bilder som jeg kan redigere og leke meg med. Det er kanskje en teit grunn til å ha et speilreflekskamera, men da jeg kjøpte det, hadde jeg mer tid til å ta ulike bilder og redigere.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:47 URL: http://mmikalseen.blogg.no

Maria

Det var sykt bra skrevet! Og jeg skjønner deg veldig godt!

Jeg har et speilrefleks kamera (Nikon D3100) og jeg driver fortsatt å lærer meg riktig innstillinger for å få bra bilder. Og er det en til jeg har lært av å ha kamera, er at Auto ikke er så bra. Bruker den nesten aldri, bare i nød. :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:47 URL: http://mmarengs.blogg.no

theadventuresofkevin

Så bra skrevet og utrolig enig i det du sier! Og bildene som var tatt med et digitaltkamera var damn stilig! Skulle nesten tro de var tatt med et proft kamera! :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:47 URL: http://theadventuresofkevin.blogg.no

CAROLINE MARIA

Cathrin: Neinei, fokuset er jo ikke akkurat "juks", men det er de automatiske innstillingene. Jeg bruker både manuell- og auto-fokus, det varirer på hva jeg skal ta bilde av :-)
Det varierer fra kamera til kamera hvor man endrer blender, lukkertid og ISO, men gå på youtube og søk opp kameraet ditt. Da får du kanskje vite hvordan du gjør det. Hvis ikke stå står det jo selvfølgelig i brosjyren som fulgte med kameraet :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:50 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Sara Berget

sååå sinnsykt enig!!! Er noen som er 1 år mindre enn meg som har bedre kamera enn meg og er helt ræva til å ta bilder..selv om jeg har canon eos 1000d med 50mm f/1.8. Jeg VET og KAN ta bilder og vet om instillingene på kameraet, selv om jeg bare er 14:-) flott innlegg!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:50 URL: http://sbergeet.blogg.no/

Marthe Kalland

Er enig i mye av det du skriver :) Jeg lærte meg de manuelle innstillingene før jeg kjøpte nytt objektiv. Jeg måtte jo forstå hvordan kameraet fungerte før jeg kunne bestemme hvilket objektiv som passer til meg. Nå har jeg utviklet meg mer, og har bestilt mellomringer og fisheye :) Gleder meg til det kommer i posten.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:51 URL: http://draggingdeadbodies.blogg.no

Nora K. -kommenterer tilbake!

Jeg er helt enig! Jeg startet også med digitalkamera, og kjøpte ikke speilrefleks før jeg var virkelig sikker på at jeg var ordentlig engasjert fotografere. Jeg harg også 50mm 1.8, men var viktig på at jeg første dagen prøvde ut alle mulige innstillinger og muligheter objektivet hadde. Jeg er tester fortsatt ut nye ting, og vurdere å ta et fotokurs, for å kunne utnytte det enda bedre. For hvis jeg ikke var virkelig engasjert, ville det ikke vært noe poeng i å kjøpe et så dyrt og flott kamera!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:51 URL: http://lifeofnorak.blogg.no

Rose

Bra innlegg! Godt skrevet. Men betalte du virkelig 8.00 for canon eos 550D? Jeg har funnet det mange steder til 5.000 :o! Selv har jeg akkuratt kjøpt mitt nye Sony @37 ( husker ikke helt tallet) I hvert fall en Sony Alfa. Det er veldig veldig veldig bra, og jeg skal bruke det til å ta dansebilder <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:52 URL: http://roseed.blogg.no

Juthamat~

Du har så rett! Jeg har fulgt med på bloggen siden slutten av 2011, og du tar veldig veldig bra bilder! Det med jenter på 13 år som har kameraer til over tusen kroner er jeg også enig med deg i, enig med deg i alt som stod oppenfor. Jeg selv har nettopp begynt å blogge, jeg bruker et helt vanlig og enkel digitalkamera. Jeg er ikke verdens flinkeste men jeg prøver det beste ut av det jeg har, jeg elsker å ta bilder og har lært meg små ting om bilder. Jeg tror ikke speilrefleksen er i mine hender før jeg blir 'dyktigere' med digitalkameraet, det er jo en fin hobby da. Ta bilder, fotoredigering og sånt. :) 10 stjerner til deg Caroline for å være så flink! :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:52 URL: http://www.juthac.blogg.no

CAROLINE MARIA

Cathrin: Innlegget og setningene er ikke ment mot NOEN spesifikke :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Kunne ikke vært mer enig Caroline! Du er utrooolig flink til å ta bilder, og når man ser de bildene tenker man ikke at de er tatt med digitalkamera! Hvis jeg bodde i nærheten av deg hadde jeg kommet og spurt om fotokurs ;) Med 2 års bursdagspenger/sparepenger kjøpte jeg et Canon Eos 500D fordi jeg var så utrolig interesert i fotografi, og med en gang jeg kjøpte det utforsket jeg alle mulighetene og prøvde meg fram. Etter 2 år med kameraet mitt har jeg blitt utrolig knyttet til deg og det så godt som tilhører i hendene mine. Kan ikke akuratt si at jeg er så veldig god til å ta bilder, men jeg vet hvordan man tar bilder. Akuratt som det du sa. Og det gjør meg så irritert når jeg ser 12 år gamle som ikke kan noe med Canon 7D liksom, ikke fordi jeg er sjalu eller vil ha det for det vil jeg ikke, men fordi de kan ingenting om fotografering men de bare kjøper det for å kjøpe deg og (som du sa) ta bilder av seg selv. Du har helt rett Caroline med alt du skriver. Jeg ønsker meg ikke engang et dyrere/bedre kamera, er helt fullstending fornøyd med min kjære 500D og jeg syns også folk burde vurdere når de bare kjøper et kamera til 12 000 helt sånn plutselig.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL:

anitaf

jeg er så enig i dette! Jeg har det samme kameraet som deg, og kjøpte dette pga. interesse i foto og at jeg ville lære mer. Jeg bruker bare manuelle-instillinger og tar skikkelige bilder, ikke bare auto-bilder av meg selv. Irriterer meg at folk bruker så mye penger på tull!:(
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL: http://anitaf.blogg.no

Julia

Jeg er helt helt helt enig med deg! Da jeg kjøpte meg mitt første kamera, hadde jeg lånt mamma og pappas speilrefleks i flere uker før, så jeg hadde lært meg "auto" godt nok. Jeg begynte å lese en del blogger, blandt annet fotoblogger, og fikk masse inspirasjon. Sparte lenge til et "ordentlig" kamera, og endte opp med å kjøpe Nikon coolpix P500, et kamera som ser ut som en speilrefleks, men er mer likt et digitalkamera i innstillingene. Tok bilder hele sommeren, høsten, og starten av vinteren. Tidlig i februar begynte jeg å lese meg opp på manuelle instillinger, iso, lukkertid og blender. Eksprimenterte med mamma og pappa sitt kamera, og som man sier: Øvelse gjør mester! Jeg følte meg bedre og bedre for hver dag som gikk, i og med at jeg tok bilder nesten hver dag. Etterhvert begynte jeg å spare til et ordentlig speilsrefleks-kamera, i og med at det jeg hadde kun hadde automatiske innstillinger. Hadde tenkt til å kjøpe Canon EOS 550D, men så kom 600D og på et tidpunkt var prisen så og si det samme. Så da ble det til at jeg kjøpte Canon EOS 600D, som jeg er utrolig fornøyd med!

Nå i ettertid er jeg utrolig glad for at jeg lærte meg de manuelle innstillingene på et speilreflekskamera før jeg kjøpte mitt eget. Angrer heller ikke et sekund på at jeg kjøpte det andre kameraet, siden det ga meg en utrolig fin og enkel start, sånn at jeg lærte å kjenne et kamera:)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL: http://juliaes.blogg.no

ingrid

åååh, så sykt enig!!! blir så lei meg av å gå inn på blogger hvor de under bildene kan skrive at bildene er tatt med fantastiske kameraer og dyre objektiver, men bildene lyser at de er tatt på auto. selv har jeg bare vært INTERESSERT i foto i 8-9 måneder. før tok jeg bilder for å ta vare på minner - nå tar jeg for å utvikle meg, jeg ser workshops, blir inspirert og jobber meg mot bedre bilder samtidig som jeg har begynt å spare til å fornye kamerahus, noe jeg tror jeg begynner å bli klar for :-)

veldig(!!) bra innlegg :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL: http://ingridd.blogg.no

KAROLINE

jeg er enig med deg! Jeg snakket faktisk med mamma og pappa før jeg så dette. Jeg bruker Nikon D70 som søsteren min tidligare har fotografert med i studio. Men før jeg fikk det av henne, fikk jeg bare selve kameraet, ikke linsa. Så hadde vi nikon linsa fra før som vi bare sette på! Det er utrolig dårligt osv.. Mamma og Pappa seie jeg må kjøpe nytt kamera, men jeg tar ikke de beste bildene og er ikke så ekspert på det heller. Derfor har jeg bare kjøpt diverse ting til kameraet og snart ny linse. ;)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL: http://karroit.blogg.no

Asdis<3

Er såå enig med deg!!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:53 URL: http://love95.blogg.no

METTE LS

Ganske enig! Vet om mange som har et kjempebra kamera, også tror de at de er fotografer og tar av med rare bilder... Jeg har bare et digitalkamera da :\ ønsker meg speilrefleks, fordi det er så mye bedre til å ta bilder med!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:54 URL: http://MetteLS.Blogg.no

Vivian Yuen

Fine bilder :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:54 URL: http://vivian.blogg.no

The Hsk

Jeg skjønner utrolig godt hva du prøver å få frem i dette innlegget! :-) Du tok forresten sykt flotte bilder med vanlig digitalt kamera!
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:54 URL: http://thehsk.blogg.no

Vivian Yuen

Fine bilder :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:54 URL: http://vivian.blogg.no

K R I S T I N

kjempe flott innlegg! er helt enig med deg. jeg har selv speilreflekskamera, det kjøpte jeg når jeg gikk på medier og kommunikasjon i fjor, for da tok vi mye bilder. er kjempe fornøyd med det, selv om jeg bruker det lite. aldri hatt det på auto.
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:54 URL: http://paulius.blogg.no

CAROLINE MARIA

Silje Foto: JA, selvfølgelig! Bare man prøver og ikke har et kjempedyrt kamera bare fordi man skal ta bilder til bloggen. Det er en forskjell :-) Man må jo selvfølgelig starte et sted, men hvis man generelt ikke har noe planer om å satse på foto så er det nok med et kamera til 2000,- :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:54 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Karoline

Er så enig, for når man først kjøper seg dyre kameraer og linser er det vel meningen å bruke alle mulighetene ved det?

Du er ihvertfall en person som klarer å bruke kameraet og linsene dine fullt ut, og tar verdens fineste bilder! Finner mye inspirasjon i bildene dine:)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:55 URL: http://karolinephotography.blogg.no

ine-camilla

Herreguuud, jeg sier meg selv sååå enig, du tok ordene rett ut av munnen på meg. Venninnene mine er nok ganske lei av at jeg går rundt å klager på at folk bruker blits på makro bilder, men det er jo en grunn, det er STYGT. Du er ikke profesjonell fotograf bare du har et speilrefleks kamera, så jeg ser virkelig ikke vitsen i å kjøpe et så dyrt kamera når du ikke bruker det godt. Selv har jeg et ganske rimelig kamera ( Canon 1100d) og 50mm med 1.8 i blender og jeg er veldig fornøyd med det og klarer i det minste å ta bilder, ikke for å skryte eller noe ...
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:56 URL: http://icfg.blogg.no

anonyom

herreud, et kamerea eller en linse er ikke levende. de tenkter ikke på hvilke måte man ehandler det på! skjønner hva du mener, men om folk vil kjøpe seg et dyrt kamera er vel det greit?!?
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:57 URL:

mel- livet som psykisk syk

bra innlegg :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 20:59 URL: http://melblogg.blogg.no

alvasi

Flott innlegg! Kan du kanskje ha ett innlegg om hvordan du stiller inn kameraet ditt? Jeg skjønner egentlig ikke så mye om hvordan man skal stille det inn osv, så det hadde jeg satt veldig pris på :) Elsker bloggen din<3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:00 URL: http://alvasi.blogg.no

Mathilde

Utrolig bra skrevet, Caroline! It's not the camera, it's the person behind it :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:00 URL: http://www.mathildena.blogg.no

Lotte Mathilde Flatøy

Det er utrolig sant !
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:02 URL: http://lottecrazy.blogg.no

EllenRikke

Åh , jeg er så enig med deg !

jeg hadde før et lite digital kamera som jeg brukte. å det var greit nok , men jeg ville ha speilrefleks for å gå vidre å lære meg det .

Jeg hadde spart til speilrefleks i en god stund , og i begynnelsen av Juni i år , kjøpte jeg det (Canon EOS 600D) , jeg kunne noe før jeg fikk det , men jeg ville lære mere ,så jeg så på nettet etter hva lukkertid, ISO osv.. betyr å hva det gjør i bildet , Jeg har nesten aldri brukt Auto , men Manuelt , i begynnelsen brukte jeg litt Auto uten at jeg viste det fordi , jeg så feil haha. men etter 3 månder kan jeg stille inn kameraet mitt på manuelt og vet hva alt betyr , fordi jeg var nok interessert i det :)

Jeg har sett mange bloggere som har et kjempe bra speilrefleks kamera , men det eneste dem bruker det til er å ta bilder av seg selv , ja som du sier . (:

Jeg er kansje bare 12 år , men jeg er velidg interessert i foto .

Veldig bra skrevet foresten :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:02 URL: http://erikkesfoto.blogg.no/

Fram i lyset

Helt enig! Det var ganske nylig at jeg fant ut hvordan jeg kunne få til bedre bilder med mitt lille digitalkamera som jeg fikk til jul. Tidligere måtte jeg redigere bildene mine manuelt, og iblant ganske hardt også, for at det skulle se littegrann ut som det gjorde i virkeligheten. Men så satt far og lekte litt med kameraet mitt, fordi jeg fikk det av ham og han har samme merke, bare nyere, selv, og kom med en kommentar på en instilling jeg ikke engang visste at var der! Og etter det bruker jeg alltid litt ekstra tid før jeg trykker inn knappen, for å teste de forskjellige innstillingene og finne ut hvilken kombinasjon som gir de beste bildene. Men ISO har jeg ikke lekt med ennå. Hva er egentlig det?
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:03 URL: http://fremilyset.blogg.no

Er enig! Selv brukte jeg et digitalkamera i noen år, 1-2 år kanskje. Så kjøpte mamma seg Canon EOS 400D, og når hun kjøpte seg nytt etter noen år, (det samme som du har faktisk!) fikk jeg hennes til bursdagen min og brukte standard linsen 18-55 en stund før kameraet ble ødelagt og jeg kjøpte meg nytt. Har mange venner som har kjøpt seg dyre kameraer, men ikke kan en ting om det. Føler jeg kan litt, til å bare være 13 år, men jeg har mange år igjen å lære!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:04 URL:

Jeg synes bildene dine er kjempe pene! Jeg har ikke kamera selv, men sparer til ett. Du har en fin blogg, og jeg leser den fote. Bra skrevet, søte deg. :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:05 URL:

Camilla Eie ♥

sykt bra bilder <3 og godt sakt som jeg skulle sakt det selv .P
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:07 URL: http://camillaphotography.blogg.no

Elisabeth

veldig enig!!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:07 URL:

Ina Anette

Er SÅ enig med deg der! Har hørt dette sitatet '' Du er ikke fotograf, bare fordi du har et dyrt kamera'', og det er altså SÅ sant! Vet selvfølgelig at jeg ikke er noe flink å ta bilder, men jeg skal kjøpe meg et Nikon, speilrefleks, og jeg skal lære meg å bruke det :) Kameraet koster 3000, så jeg starter billig :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:12 URL: http://inaat.blogg.no

CAROLINE MARIA

anonyom: Ja, men det er ikke VITS - det er det jeg vil frem til :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:14 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

CAROLINE MARIA

ine: haha, ikke sant :-D
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:15 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

CAROLINE MARIA

Karoline: Tusen takk, Karoline :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:15 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Ingrid Thuv.

Kunne virkelig ikke sagt det bedre selv! Så en gang en videoblogg der en 13 år gammel jente hadde fått et 18-200 mm objektiv, og skulle fortelle hvorfor den nye "linsen" hennes var så bra. "eeehhm, man kan zoome masse, og det blir helt klare bilder.. også er linsen såå lang (zoomer helt inn) på det lengsteee, så ja.. jeg anbefaler alle å kjøpe denne for den er kjempebra!". Jeg fikk bare lyst til å legge meg ned å gråte. Får også lyst til å mose hodet til alle som sier "linse" og ikke "objektiv". Linsene befinner seg inni objektivet, dét bør alle vite.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:17 URL: http://ingridthuv.blogg.no

Marielle Kristine

Veldig bra innlegg og bra skrevet! :D

Selv har jeg et speilrefleks jeg nå har hatt i litt over 1år, Canon EOS 1100D.

Jeg bruker veldig sjeldent å ta bilder med blits, hahah. Føler bildene blir så lys, da.

Men uansett, jeg er ikke så utrolig flink, og når jeg tenker skikkelig godt etter, så, som du sier, kan jeg ikke bruke de mulighetene kameraet har, fult ut. Men har hørt at Canon EOS 1100D er et såkalt "nybegynner" kamera med ikke så mange innstillinger, og det var jo også derfor jeg kjøpte det. :D Skulle faktisk gått på et fotokurs eller noe sånt, men, du vet.. Jeg vil heller finne ut av ting selv.. :p
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:20 URL: http://www.mylifeasmariellekristine.blogg.no

Celin Midthaug

Dette er et av de beste innleggene jeg noen gang har lest! Elsket det. Du fikk meg liksom til å tenke gjennom at jeg vil lære mer av å ta bilder osv. Men jeg har også et canon eos 550D, og jeg lurte på om du ville lage et innlegg om noen bra innstillinger til å ta bilder med osv. Hadde blitt veldig glad da.

Elsker bloggen din, Caroline! <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:20 URL: http://celinjmidthaug.blogg.no

Pent sagt!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:20 URL:

hedda

Utrolig bra skrevet! Jeg har selv canon 500d og 50mm 1.8 objektivet, men jeg ser nå at jeg ikke bruker det godt nok. Det skal sies - jeg er ikke en av de som bare knipser bilder av meg selv, og jeg merker STOR forskjell på standard objektivet og 50mm objektivet, men jeg ser at jeg kan bruke det enda litt mer. Men det jeg hadde blitt veldig glad for er om du kunne laget en video om hva du har redigeringene på, hva som er forskjellen, hva som er ISO, blender, alt sånt - i en video! Jeg bruker mest P på hjulet, for om jeg tar på f.eks. AV eller TV, så blir bildene så mørke, så jeg lurer på hva jeg skal gjøre med det... Håper du kan hjelpe meg med dette :-) Du er utrolig flink!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:21 URL: http://heddipeddi.blogg.no

bethina leaves home

Jeg må si meg enig med deg, men jeg tror nok mange er som meg; vil gjerne ta fine bilder, men vet ikke hvordan man skal få tid eller mulighet til å lære seg det. I tillegg til kunnskap vil jeg påstå at du også har et medfødt talent!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:21 URL: http://bethinaleaveshome.blogg.no

Dawt

hahaha jeg er såååååå enig med deg! :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:27 URL: http://daattt.blogg.no/

Ida Linnea Drotninghaug

enig på en måte, men jeg synes ikke det å bli irritert over noe sånt er helt riktig :) tror man heller skal la de kjøpe hva de vil... alle ønsker å kunne ta gode bilder og da spessielt de som kjøper deg dyre kameraer. synes alle fortjener en sjanse, men synes det er teit når fjortisjenter står å tar bilder av seg selv i speilet for å vise sitt dyre kamera så har de ingen fine bilder... så sånnset er jeg enig! ;)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:27 URL: http://www.idadrotninghaug.blogg.no

CharlotteP - Legg meg til som venn!

Jeg elsker og ta bilder, det gjør pappa også så jeg er mye ute og tar bilder med han. :)

Jeg startet først med et lite digitalkamera som het casio eller no..(Det hadde jeg i 3 år eller noe) Så begynnte jeg bare mer og mer og like og ta bilder så da kjøpte jeg canon eos 400d og nå har jeg lest litt i bøker og lært litt av pappa så nå har jeg bestillt et canon eos 600d kamera! :D Gleder meg sånn til det kommer!!! <3

Du er utrolig flink til og ta bilder Caroline! Elsker bloggen din! <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:27 URL: http://charlottep.blogg.no/

Foni

Når noen ser bildene mine, får jeg ofte høre "det er ikke rart du tar slike bilder, når du har speilrefleks". Dette irriterer jeg meg grønn over. Man får ikke nødvendigvis bra bilder hvis man bruker speilrefleks. Jeg vet om flere blogger som bruker kameraet sitt helt feil, og kjøper av den grunn nytt, og dyrere, kamera, fordi de tror kameraet er dårlig. Selv kan jeg ikke si at jeg er spesielt flink til å utnytte kameraet mitt maksimalt, men jeg bruker manuel og leser på internett og i bøker om fototips og kamerainstillinger! Jeg prøver rett og slett så godt jeg kan!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:28 URL: http://foni.blogg.no

Ida

Er sååå enig med deg, skrev en gang et lignende innlegg på bloggen min men fikk bare dritt for det haha.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:30 URL:

Arooj

Jeg har gått rundt og tenkt på AKKURAT dette i et par uker nå, ettersom alle mine venner plutselig har lyst på et speilreflekskamera. De fleste av dem er ikke, og har aldri vært, noe spesielt interessert i foto, men nå vil de alle ha et speilreflekskamera. Hvorfor? 1. Fordi "ALLE" har det, 2. Fordi de tror at man tar finere bilder bare man får seg en speilrefleks og 3. For å ta bilder av seg selv. BORTKASTA OG IRRITERENDE.

Jeg er enig i alt du sa der oppe! Har lest bloggen din siden sommeren 2009 og det skal jeg fortsette å gjøre. Stå på, Caroline. Jeg digger deg :-D
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:31 URL: http://www,aroojsays.blogg.no

Lill susann

Såå enig altså! Du er utrolig flink til å ta bilder, kan du legge ut noen fototips?? jeg har en egen fotoblogg hvis du vil ta en titt? Er det noe du syntes jeg burde forrandre på, på designet eller noe sånn. jeg er ganske ny på det der skjønner du :) SJUKT bra blogg, jeg er fast leser!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:31 URL: http://lillsu.blogg.no

Lise

Kan du komme med månedens kameratips eller noe lignende, hvor du kan vise forskjellige tips?
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:34 URL:

Violetta

Bra skrevet!;)<3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:34 URL: http://weniie.blogg.no

Karina

Jeg skjønner deg! Dette har selv irritert meg utrolig. Selv er jeg storfornøyd med mitt digitalkamera. Bra skrevet.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:35 URL:

Angelika & Ida

Heilt enig med deg! Mangen trur dei er kule fordi dei har eit kamera til 8-10 tusen! Du er kjempeflink til å ta bilder og har all rett til å ha eit sånt kamera! Sjølv har eg eit kamera til 3000,- Canon EOS 1100D og er ganske fornøyd med det!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:36 URL: http://www.angida.blogg.no

amaliekarlsson

Elsker det øverste bilde! Helt sykt fint, og digger bloggen din :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:37 URL: http://amalielienkarlsson.blogg.no

Silje

Er ganske enig, men helt ærlig så synes jeg folk skal få lov til å bruke kameraene/objektivene de eier på den måten de vil.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:37 URL:

Ellyforever

Jeg er helt enig i det du sier. De bildene du tok med Canon IXUS 870 de er kjempe fine.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:40 URL: http://ellyforever.blogg.no

Ingrid

Er så enig med deg! Blir nesten irritert når jeg ser toppbloggere eller andre bloggere som har den 50 mm linsa, og bruker auto eller ikke blits eller noge sånt. Jeg har selv 50mm linsa, og jeg bruker manuel.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:40 URL: http://stylephoto.blogg.no

Henriette

Helt enig med deg!

Jeg blir litt sånn provosert over "fjortiser" som kjøper seg speilreflekskamera til mange tusen, så bruker det det bare til å ta bilder av seg selv i speilet..

Speilrefleksen jeg bruker er rundt 5/6 år gammel, men det funker bedre en mange av de nye kameraene siden jeg faktisk vet hvordan jeg skal bruke det. Kameraet var veldig dyrt når det kom ut for salg (det er pappa sitt, men siden han aldri bruker det har jeg "fått" det) , men i 2012 får man kjøpt det for 1000 på ebay. Men siden det funker kjempebra og jeg faktisk forstår hvordan jeg skal bruke det gidder jeg ikke å bruke mange tusen på et nytt :)

Jeg elsker bloggen din Caroline!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:42 URL: http://henieso.blogg.no

bjoernki

AMEN er det jeg har å si! Jeg ser selv en del som har relativ dyrt fotoutstyr, men som får, unnskyld uttrykket, RÆVVA bilder. Selv får jeg ganske bra bilder med Canon EOS 350D med kit-objektiv fra 2005. Ikke helt på nivå med D3s'n som jeg bruker til vanlig, men ikke langt unna heller.

Det jeg gjør er å fotografere hovedsakelig i RAW, for da er det veldig mye spillerom mtp. etterbehandlig.

Jeg tar av og til bilder i RAW+JPEG, men det er sjeldent, og kun når jeg eventuelt skal levere bilder raskt. Bruker RAW her om jeg får tilbakemelding om at et bestemt bilde bør redigeres/etterbehandles mer/bedre enn det kameraet gjør.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:43 URL: http://bjoernki.blogg.no/

Sigrid

Enig i det du skriver! Bare lurer på om du bruker manuell- eller autofokus? Jeg synes det er vanskelig å treffe med fokuspunktet når jeg bruker manuell fokus, og med en blender på 1,8 kan det jo skje at feil fokuspunkt "ødelegger" bildet. Har du noen tips til hvordan man kan treffe bedre med fokuspunktet når man bruker manuell fokus?
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:44 URL:

~Menine Murder Doll~

Jeg er helt enig Caroline, mange trur de er så flinke til å ta bilder bare fordi de har speilrefleks, man kan ta drit gode bilder med digitalt kamera! Speilrefleksen gir deg flere muligheter som sagt! Men man kan også være helt elendig med speilrefleks! Man skal være heldig vis man skal ta kjempe gode bilder som du gjør med speilrefkleks!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:46 URL: http://marionme98.blogg.no

Marita Solheim

Heilt enig med deg!! Er så mange bloggere som kaller seg "fotograf", uten å vite noko som helst om kamerainnstillinger... DAMN IT!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:47 URL: http://www.maritasunshine.blogg.no

Liza og Amalie

bra inlegg! Og veldig fine bilder :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:47 URL: http://lizaogamalie.blogg.no

Fotojenta

Du har så rett :) Helt enig med deg! Jeg har et dyrt kamera, men kan ikke bruke det ordentlig. Kunne du tenke deg å lage en slags "foto-skole" for oss som vil lære litt om lukkertid og sånne ting? Du er så flink til å forklare og jeg håper at du gjør det, hadde blitt veldig glad. Trenger ikke å være avansert, eller no :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:48 URL:

ann kristin

Så sykt enig, veldig bra skrevet. Det er alt for mange som kjøper seg svindyre kameraer og bare bruker dem til å ta bilder på venninnekvelder og av seg selv. Til slike ting trenger man ikke mer enn et kompaktkamera, og om man absolutt skal ha speilrefleks så finnes det rekker av billige alternativer.

Selv har jeg Canon EOS 500D og Canon EF 50mm f/1.4 og føler at jeg bruker dem relativt bra - jeg er absolutt ingen ekspert, men jeg kan ganske mye likevel. Av og til er innstillingene litt ute og går, men jeg lærer hele tiden og tar for det meste bra bilder. Grunnen til at jeg kjøpte meg nytt og mer lyssterkt obektiv er enkelt og greit at jeg hater blits og vil kunne ta fine, stemningsfulle bilder uten at de skal bli uklare og kornete.

Det virker som om mange av dem som kjøper dyr utstyrt tror at utstyrer gir dem evner til å ta bedre bilder. Irriterer meg spesielt mye når folk som bare tar helt ok bilder tror at de er eksperter på grunnlag av utstyret deres, eller at de mener at de er bedre uten noe spesielt grunnlag. Kjenner selv et par personer som glatt avfeier alle andre sine bilder og rett ut sier at de synes at deres egne er bedre, selv når det er langt ifra sannheten.

Skal ikke skrive en hel artikkel, så avslutter her, haha :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:49 URL: http://artisticdreams.blogg.no

Thea

Kunne virkelig ikke vært mer enig!!!! Sjekk ut denne filmen: http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DTOoGjtSy7xY Enda ett bevis på at man ikke trenger speilrefleks for å ta bra bilder.
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:49 URL:

Stina Nyvold

Jeg kunne ikke hvert mer enig! Jeg hadde først et rosa digitalkamrea til 500,- og var storfornøyd! Etter hvert ble kameraet ødelagt, og jeg fikk et litt bedre digitalkamera! Jeg ble flinkere å ta bilder, og en dag kjøpte foreldrene mine seg speilrefleks. Jeg gikk på flere fotokurs, og lærte stadig mer og mer! Jeg lærte familien litt, men jeg var jo klart best. Da jeg ble konfirmert i mai i år, investerte jeg i et nytt litt bedre speilrefleks, noe jeg ikke angrer på! Mange av venninnene mine kjøpte det ettter meg, men de kan jo ingenting! Jeg blir litt irritert, men det er de som taper på det! Jeg kunne ikke vært mer enig, du er sykt flink å ta bilder! <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:53 URL: http://stinanyvold.blogg.no

Sandra

Jeg er selv veldig glad i å ta bilder, og skjønner veldig godt hva du mener!
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:55 URL: http://singerchick.blogg.no/

aashiildaa

Wow Caroline. Dette var som en Teenagerpost der jeg kjente meg skremmende mye igjen. Du satte ord på det jeg mente! En av de mest irriterende tingene jeg vet er når folk kjøper seg kamera for flere tusen kroner og har ikke en smule interesse for fotografering, eller det å sette seg inn i kamerainnstillingene. Jeg har i det siste blitt i mot Auto-innstillingen, du får ikke utnyttet kamera på samme måte og bildet kunne blitt 100 ganger mer kreativt!

Jeg har Canon Eos 1100 D, et av de mest Basic og billigste kameraene til Canon, og mange spør meg: åj, hvilket kamera har du egentlig?? Irriterer meg at folk tror kunsten ligger i kamera og ikke det å sette seg inn i innstillingene, og ikke minst personen som står bak.

Det med å kjøpe seg speilrefleks for konfirmasjonspengene er blitt en standard. Jeg gjorde det! Men ikke av den grunn alle andre gjør det, men for jeg hadde lenge hatt et digitalt kamera og øvd meg på tante sitt speilreflekskamera og ønsket og ta skrittet videre.

Uff, her sitter jeg og syter ut meningene mine, men det du skrev er jeg SÅÅÅ enig i!! :))

Du er ett av mine forbilder når det kommer til fotografering og blogg. Vi tar vidt forskjellige bilder, men den positiviteten du har og engasjementet du viser gjennom bloggen, inspirerer meg.

Jeg har blogget siden september i fjord og lesertallet har variert veldig mye. Alt i fra 50 til 200. Nå planlegger jeg omtrent hele livet rundt den dagen jeg får Mac, da skal jeg slag vis følge "hvordan få flere lesere" innlegget ditt.

I det siste har jeg daffet av på det å kommentere tilbake, men det skal skjerpe meg på når jeg får Mac. Jeg begynner i 1 VGS på media og kommunikasjon på mandag, så regner med å få en del kompetanse om media/fotograferings-faget som jeg kan forbedre meg i.

Men Caroline, du som er så reflektert, og jeg lurte på om du ville jeg gi med personlig tips til forbedringspotensialer på bloggen min??

Viss du sukker nå av at du ikke vil, så ikke gjør det! ;)Bare viss du ønsker. Trenger ikke å være mange, men slik at jeg kan nå opp til og bli anbefalt på bloggen din eller bare komme høyere.

Bruker mye tid på bloggen og prioriterer det, dermed ønsker jeg og oppnå resultater. Jeg skal ikke legge skjul på ambisjonene mine om å bli en høyere blogger, og derfor ønsker jeg og få de tipsene som er mulig.

Til slutt må jeg bare legge til at du virker som en helt nydelig person, klem Åshild, aashiildaa.blogg.no <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:55 URL: http://aashiildaa.blogg.no

Haldis

Kremt.. Jeg er jo tretten år, og har et speilreflekskamera, men jeg har lært meg M.Y.E om iso, blender, og generelt manuell innstilling. Bruker ikke annent enn manuell nå, fordi auto blir så stygt! Jeg er ikke den beste, det er jeg ikke, men heller ikke den dårligste. Mange som har speilrefleks på min alder, har den i flere år hvor de kun bruker auto; men som du sa, kjøper masse nye objektiv for igjen da å "få bedre bilder"... jaja. Men det var et veldig bra innlegg, du kom fram med poenget!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:01 URL: http://hasit.blogg.no

m a r t h e ★ foto & design

Har lenge tenkt på akkurat dette, og du tok på en måte ordene rett fra meg. Blir både irritert og skuffet over at folk ikke bruker et speilreflekskamera for hva det er verdt. Bruker man auto hele tiden, kunne man jo egentlig bare å kjøpt seg et helt vanlig kamera. Jeg har brukt manuell instillinger siden jeg fikk mitt første speilrefleks, og jeg føler at jeg bruker det for hva det er verdt.
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:04 URL: http://colormyworld.blogg.no

Andrea

" det er derfor jeg er så god" - jaja.. noen sier jo sånt og.. du veit, - Folk liker deg bedre om du hadde vært litt mer ydmyk.. du tar jo bare bilder av trusekantene dine og kløfta di.. kan vel ikke akkurat si at det er så fint akkurat.. men men, for de som liker det så..

bare mener at det er lov å være litt ydmyk av og til, og ikke så ovapå og sjølopptatt.
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:04 URL:

Hege R.

Super bra innlegg, veldig enig med deg, kjenner flere som har speilrefleks uten å skjønne noe av det og bare bruker Auto, det har også skjedd at jeg måtte hjelpe dem med innstillingene fordi de hadde stilt inn helt feil sånn bildet ble helt mørkt.

Caroline, du er en stor inspirasjon ! :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:07 URL:

CAROLINE MARIA

Silje: Ja, jeg nekter dem ingenting. Det går ikke utover meg liksom :p Det er jo de som bruker pengene sine på noe dyrt som de egentlig ikke trenger :p
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:08 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

CAROLINE MARIA

Lise: God idé :-) Skal se hva jeg får til!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:08 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Catharina Austad

Jeg er helt enig med deg! Jeg har et Canon 1000D og det samme 50mm objektivet som deg og jeg har hatt kameraet siden det kom i butikken og har utnyttet det så bra som jeg klarer og vil nå finne meg et nytt (fordi det ikke går an å ha trådløs kontroll og fordi kameraet bruker lang tid til å ta bilder). Nå når jeg endelig skal kjøpe meg nytt er jeg redd for å kjøpe "feil" kamera. Det står mellom 600D og 60D, har du noen tips? Jeg vet jo at du har 60D og jeg har ønsket meg det siden jeg fikk holde det i hendene men jeg er så usikker!

-Catharina (kunne du svart på min blogg? jeg får ikke beskjed når noen svarer meg i sitt eget kommentarfelt)
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:13 URL: http://caustad.wordpress.com

Anni❤

Kjempebra innlegg!:D Du tar utrolig fine bilder! Det er dine bilder som gir meg inspirasjon!:)
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:19 URL: http://akvb.blogg.no/

phot0sbyme

bra skrevet! du er sykt flink!:-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:21 URL: http://phot0sbyme.blogg.no

Unknown

Bra og nyttig innlegg! Du er virkelig flink når det gjelder foto og redigering. Jeg kunne ønske jeg var like flink som deg. (:

Jeg liker veldig godt å ta bilder og har veldig lyst på et speilreflekskamera.
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:28 URL:

Christine Dattebayo c:

Du har så sykt rett! Jeg brukte auto og den "uten blits" modusen. Jeg skjønte ikke så mye av det andre, fordi det alltid stod vanskelig forklart på nettet.. Men da jeg begynte på media, lærte vi om ISO, lukkertid og blender, og jeg har skjønt hva det er, ov hvordan man bruker det. Nå har jeg omtrent alltid på "manuell", for da kan jeg eksperimentere med det meste. Hele grunnen til at jeg kjøpte meg speilrefleks, var fordi jeg fikk en intresse for foto, og ville lære mer. Og jeg er på god vei :D Skal snart gå til innkjøp av et macro objektiv, men vet ikke helt vilket enda.. Vil ha et med bra blender, for jeg føler det er nødvendig, sånn egentlig :)

Btw, du er utrolig flink til å ta bilder! Elsker digitalkamerabildene dine! :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:30 URL: http://crhistinebooe.blogg.no

STINA - Mote, trening og skjønnhet

Så sant! Godt skrevet :-)
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:35 URL: http://stina.blogg.no/

Anonym

Kjempebra innleg!

Jeg er ei jente på 13 år, med ett vanlig digitalkamera. Jeg har ingen planer med å skaffe speilrefleks med det første, vil gjøre som du sier, vente til jeg kjenner kameraet ordentlig og kan mere om foto. Har veldig lyst å lære mer, men jeg synes det er så kjedelig og så er det alle de vanskelige ordene som jeg ikke forstår... Jeg ikke kan noen ting, jeg vet ikke en gang hva ett objektiv er..... Kunne du ikke lagd ett innleg til oss nybynnere, som liker å ta bilder, men som vil bli bedere og forstå mer? Jeg er sikker på at det er flere enn meg!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:42 URL:

Tonje Mågerø Thorsen

Du er VELDIG flink Caroline, det skal du virkelig ha skryt for! Jeg pleier og leke meg litt frem med blender, iso og lukkertid, men jeg får det ikke helt til slik jeg vil ha det. Vil du hjelpe meg? jeg føler at bildene blir altfor mørke hele tiden, får dem aldri lyse om du skjønner :-) har vanlig linse og canon eos 1000d!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:43 URL: http://tonjemt.blogg.no

Jeg er 14 og har et dyrt kamera! Det er fordi jeg trives med å ta bilder! Jeg læres fortsatt, selv om jeg ikke er proff. Men jeg har et dyrt og fint kamera (Ikke det samme som deg, men et Canon speilrefleks) fordi jeg trives med å ta bilder på forskjellige måter. Det er mange 13 åringer som kan speilrefleksene sine og trives med det de gjør! MEN samtidig har du litt rett!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:47 URL:

Tanja Pettersen Photography

Du har veldig rett!

Hadde også et digitaltkamera for 2 år siden, jeg ble mer og mer interessert i foto og ville ha speilrefleks. Jeg kjøpte meg da bare et enkelt et sony a290 og var utrolig fornøyd og fikk ganske så bra bilder selvom jeg hadde orginal objektivet eller det som fulgte med da 18-55mm. Jeg ble enda mer glad i foto og lærte meg alt om iso og alle de tingene, det var da jeg fikk et nytt kamera i fjor til bursdagen min Canon 550d. Jeg har det fortsatt og er utrolig fornøyd, jeg kjøpte det samme objektivet som du har 50mm f/1.8 og er super fornøyd så dette er det eneste objektivet jeg bruker.. en ting til som irriterer meg er at noen kjøper speilrefleks fordi alle andre har det men de bruker det aldri! og alle de blogg innleggene der det står photoshoot men er bare bilder av at du stå forran et hus eller en vegg med masse blitz bilder!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:48 URL: http://xfotografix.blogg.no

CAROLINE MARIA

Anonym: Ja, selvfølgelig er det mange ungdommer som kan speilreflekskameraene sine. Det har jeg ikke sagt noe i mot, men det er mange som IKKE kan det også, og det er dem innlegget er til :p
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:48 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Mina E Lilleng

Det var bra skrevet. Du er veldig flinkt til å ta bilder!! Jeg er 13 år og selv vet jeg ikke stort om hvordan man bruker et kamera. Men min søster har et speilrefleks kamera. Og jeg har ikke noe kamera selv, så da bruker jeg det også. Vil veldig gjerne lære meg mer om hvordan og bruke det da :) Det er ikke vits i kjøpe et dyrt kamera når du ikke vet hvordan du bruker det. Så kjønner hva du mener :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:53 URL: http://miinae.blogg.no

Ellen Victoria

Et fantastisk innlegg! Kunne ikke vært mer enig!
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:56 URL:

Sofie

Så enig med det du skriver. Kan ikke si at jeg har utnyttet kameraet mitt til det fulleste, men det mangler litt med inspirasjon. Skjønner egentlig ikke at folk bruker mange tusen på et speilrefleks for å bruke det til å ta bilder som lett kunne bli tatt med et digitalkamera. Jeg brukte familiens nikon kamera i 2 år og kunne en del om iso, blende osv før jeg kjøpte meg eget speilrefleks og har også kjøpt meg 50mm som du har og er superfornøyd :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:01 URL: http://fotoapperat.blogg.no

Anne Siri

Flott inlegg, er veldig enig med deg :)

Jeg skal nå begynne 2.året på medier og komunikasjon, og dette siste året har jeg lært mye mer om kamera og foto, ikke på grunn av linjen jeg går, men fordi jeg har lest meg opp til det, funnet mye inspirasjon, og hele tiden ønsket å lære mer og mer.

Synes du er veldig flink til å fotografere, keep up the good work :D
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:02 URL:

Ingrid Josefine

Herregud for enig! Når jeg ser at de liksom har et speilrefleks også er det på auto så kommer blitsen, også vises ikke ansiktet. Og jeg blir litt frustrert! Jeg er 13 og mitt kamera kostet vel... 4000 ? Jeg betalte det selv!!! Og jeg er så fornøyd! Jeg fikk det i... husker ikke, men for noen måneder siden. Har den mest på manuell når jeg er ute, og samme når jeg er inne, bare med blits. Jeg får så mye inspo av deg Caroline, og eneste grunnen til at jeg vil ha et nytt objekt er for å se hva jeg kan få til. Jeg elsker foto. Ikke bare teite speilbilder. Elsker å ta bilder av natur, forskjellige vinkler og lys-settinger. Du er 100 % min største foto-inspirasjon, tusen takk ♥
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:18 URL: http://ijat.blogg.no

Malin B. Holm

Utrolig bra skrevet! Jeg har Canon 1100D, og er utrolig fornøyd med det:) Jeg kjøpte meg det fordi jeg lenge hadde vært veldig interessert i foto, og ville lære meg mer! Kan nok si at jeg ikke kan så veldig mye om manuelle innstillinger enda, har hatt speilrefleksen min i snart eller ca 1 år! Men lærer jo litt etter litt! Pluss leter jo litt rundt på nettet osv..

Bildene du tar har masse inspirasjon, og det er noe du kan være stolt av! Lykke til videre:)
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:20 URL: http://www.tubbyworld.blogg.no

Hannah

kan du vise hvilke kamerainstillinger du hadde på canon eos 550D? du tar helt fantastiske bilder! elsker deg :-) <3
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:21 URL:

ennie

så er ikke du noe fotograf heller da, har sett tusenvis av bloggere som tar AKKURAT like bilder som deg. Og folk kan da for fader meg gjøre hva de vil med kameraet sitt`?
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:25 URL:

Lotte

Veldig bra skrevet, Caroline! Jeg er helt enig med deg, du kunne ikke sagt det på en bedre måte!!
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:36 URL:

Ege Denne

Jeg kunne sagt det samme, bare om mobilkamera. Jeg har ikke somlet meg til å kjøpe ett kamera ennå. Så jeg bruker mobilkameraet mitt for alt jeg kan få til å presse ut av det. Leker meg. Og har lært mye av det du skriver om, men på en litt annen måte.

Takk for ett godt og ærlig innlegg :)
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:48 URL: http://www.egedenne.com

Constanse

Jeg er helt enig! Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera (jeg har det fortsatt) i 2010. Jeg gjorde da ett kupp, kjøpte Canon EOS 450D med 18-55 mm og 75-300 mm. Alt for 4500 kr. Jeg brukte auto i starten, men ble mildt sagt grådig irritert da blitsen spratt opp hele tiden. Jeg turte nesten ikke bruke manuell-funksjonene, for dette hadde jeg jo hvert fall ikke peiling på! Men etter Polen-turen med Røde Kors måtte jeg prøve det. Vi var nede i saltgruvene, der er det jo ikke god belysning for et OK objektiv med auto-funksjon. Jeg prøvde å ta bilder med "blits av" funksjonen, men det gikk jo ikke bra, da lukkertiden ble alt for lang. Jeg prøvde meg frem med manuellfunksjoner, ordnet og styrte til jeg fikk alt til.

Da jeg etter ganske lang tid, rettere sagt 1 og 1/2 år, skjønte at dette objektivet ikke var godt nok, kjøpte jeg Canon 50mm f1.8. Ikke for å få utydelig bakgrunn (selv om det er kjekt og), men for å få inn mer lys.

Skjønner absolutt ikke rosabloggerne i dag, med dyre kameraer, selvutløser og objektiv for å få bakgrunnen uskarp. Kunne jo satt av litt tid til å lære seg kamera, kanskje?

Og jeg lurer på en ting... Hvordan er det å gå media og kommunikasjon? Har lyst til å gå det, men vet ikke hvordan det er...
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:49 URL:

Camilla

Jeg har netopp fått meg Canon 550d og har lest masse om forskjellige innstillinger, ISO osv... Skjønner ikke alt enda men det kommer vel :-) hadde vært kjekt om du kunne skrevet ett innlegg om akkurat det :-D (på nybegynner språk) :-)

Camilla
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:52 URL: http://www.camillaalgroy.blogg.no

sofie

Bildene du tar er til stor inspirasjon! Og jeg er helt enig i det du sier.
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:00 URL: http://z0fy.blogg.no

Kristina Eliassen

Åh, dette var som jeg skulle sagt det selv! Jeg har fulgt med på bloggen din omtrent siden da du fikk speilreflekskameraet ditt, og det var vel i 2009 jeg fikk mitt første også. Canon EOS 1000D. Husker jeg var utrolig glad i å ta bilder, og hadde mange venninner som fikk dette kameraet til konfirmasjonen sin, mai 2009. Jeg var så misunnelig på de, og ønsket meg et så inderlig til jul. Og endelig ble det mitt. Kunne veldig lite om systemkameraer på den tiden, så kjøpte 1000D fordi venninna mi hadde det, men endte opp med å lære meg mer om kameraet hennes enn hun, før jeg fikk mitt eget. Begynner tredje året på medielinja nå, og kjøpte meg et nytt kamera i fjor sommer, nemlig EOS 550D. Følte ikke 1000D hadde nok å "tilby", haha. Kjøpte meg Sigma 18-200mm linse, og deretter 50mm 18,f linsa til Canon i fjor, før jeg kjøpte meg nytt kamera. Etter det husker jeg det tok HELT av, og alle hadde den linsa. Irriterer meg grønn når folk bruker AUTO og BLITZ. De kjøper objektivet fordi de tror bildene blir like bra som alle andre, men det handler om innstillinger. Og ikke bare innstillinger, men øyet som ser. Merket året etter jeg konfirmerte meg at det ble "in" å ha speilrefleks, og photoshooter med venninner tok helt av. Alle i klassen som har Canon kamera har nå 50 mm linsa, og alle tar helt "like" bilder. Aner ikke hvor mange ganger jeg har irritert meg over folk som ikke bruker kameraet sitt ordentlig, eller utstyret. Og småjenter i sjuendeklasse som har kamera til flere tusen. Herregud, da jeg gikk i sjuendeklasse hadde jeg såvidt mobil med kamera... Tidene forandrer seg i hvert fall.
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:08 URL: http://kristinamayer.blogg.no

Marte

Du har så utrolig rett! Jeg startet å ta mine bilder med et nikon kamera med 5 megapixel. Det kameraet brukte jeg i over et år. Da jeg fant ut at jeg hadde en skikkelig interesse for foto så skaffet jeg meg sommerjobb, gjorde husarbeid hjemme og tjente opp mine egene penger. Så fant jeg ut at de pengene ville jeg bruke på et litt bedre kamera. I flere uker satt jeg og vurderte hvilket kamera jeg skulle kjøpe, jeg leste sikkert over 20 tester og anmeldelser før jeg kjøpte mitt canon eos 500d kamera. Det kameraet bruker jeg fortsatt.

Jeg blir nesten litt irritert når jeg ser 11 år gamle bloggere som skriver: Hei, nå har mamma og pappa kjøpt et speilrefleks kamera til meg. De bruker kameraet i en uke, før de ødelegger laderen for deretter å rote bort usb kabelen. Folk tenker ikke lenger på hva de faktisk har fått, og setter ikke pris på det.

Kan egentlig ikke sette mer ord på det, fordi du har så rett. Haha. :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:10 URL: http://ninniz.blogg.no

Nathalie Madelèn

helt enig! Det eneste som er værre er vell de som har på auto og skryter over at bildene deres blir så mye bedre enn til de som bruker manuell.
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:14 URL: http://nathaliel.blogg.no

heipådeg

Du tar endeeel bilder av deg selv du også... og selvom man bruker et speilrefleksbilde til noen tusenlapper til å ta bilder av seg selv og venner på fest og ikke EN TEKOPP så er det vel ikke unødvendig? å kunne ta fine bilder som minner er viktig for mange.
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:23 URL:

Pernille Merethe

Jeg er så enig! Jeg har mange ganger prøvd å lære bort kunnskapene mine til venninner, og latt dem prøve det i praksis forran meg slik at jeg kan se om de klarer å håndtere kameraet. Men de forstår det jo ikke? Jeg kan bruke en hel dag på å lære de, men det er når de sier "Det er ikke det jeg skal bruke kameraet til. Jeg skal kun ha det til å ta bilder av venner på bursdager og slikt". Hvorfor skal de ha den berømte speilrefleksen da? En venn av meg visste ikke engang hva manuellt fokus var, h*n hadde aldri prøvd knappen utenom utløseren, og det sier jo sitt. En annen trodde manuellt fokus var de det manuelle av kamerainnstillingene, så hun brukte det hele tiden og skrøt enormt. Jeg blir så målløs! Jeg har de siste årene utforkset kameraet mitt og lært meg masse, men stadig vekk lærer jeg noe nytt. Virker som om toppbloggere og mindre bloggere som du sier, kan alt.

Bra innlegg! Håper virkelig flere får øynene opp.
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:38 URL: http://blogg.pernillemerethe.com

capturing life

Fantastisk bra innlegg! Er så enig med deg som det går an å bli. Syns det er flott at noen faktisk, hva skal jeg si, "tar opp" dette her! Veldig bra. :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:43 URL: http://capturinglife.blogg.no

Katrine Pedersen

Unnskyld meg, det er greit nok at du er flink til å ta bilder men hva vet du om at det er ikke så mange på din alder som ikke kan ta fine bilder? Og hvorfor er du så veldig selvdigger når det gjelder fotografering osv? Jeg kjenner MANGE som er like gamle som deg og yngre som er på ditt nivå så ikke tro at du er så mye bedre enn alle andre.......
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:46 URL:

Camilla

Helt enig! Det er så utrolig irriterende fordi jeg har lært at man aldri skal bruke blits, men alle andre tror jo at det er det som er riktig. Men lurte på en ting. Jeg har Canon 550d og 50 mm/1.8. Du har jo samme objektiv og jeg ser at du bruker en del selvutløser når du tar bildene dine. Problemet mitt er at hvis jeg skal bruke selvutløser og jeg trykker på knappen for at selvutløseren kan starte, da kan jeg ikke bare stelle meg et random sted, fordi da har den allerede fokusert! Så da kan jeg ikke stå langt unna kameraet fordi jeg rekker jo ikke bort for å trykke på knappen for å starte selvutløseren. Dette ble dårlig forklart, men håper du skjønte og kan du i så fall fortelle hvordan DU pleier å gjøre det? :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 00:51 URL:

CAROLINE MARIA

Katrine Pedersen: Har du lest hele teksten...? Det virker ikke sånn! Hvis du først skal legge igjen en kommentar så burde du i hvert fall vite hva du kommenterer. Jeg sier ikke at folk på min alder ikke kan ta bilder. Hvor står det? Det er mange på min alder som kan ta bilder - bedre enn det jeg gjør, men det er også mange som IKKE kan det.
Dato: 17.08.2012 Tid: 01:00 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

CAROLINE MARIA

heipådeg: Ja, selvfølgelig! Men det er ikke VITS å bruke så mye penger når du bare skal ha det som et minne.. Altså: Du kan få kameraer til 2000,- og mindre som er like bra hvis man bruker auto. Sier kanskje seg selv, men for de som ikke kan kameraer og forskjellen på de så er det ikke så lett å forstå heller.
Dato: 17.08.2012 Tid: 01:02 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

CAROLINE MARIA

Camilla: Hei :-) Jeg bruker en fjernkontroll som jeg holder i hånden og trykker på for å ta bildet. Det gjør også at kameraet fokuserer på deg når du står på en plass :-)
Dato: 17.08.2012 Tid: 01:03 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Me <3

Bra skrevet. Du fotograferer kjempe bra skjønner ikke hvordan du gjør det :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 01:31 URL: http://morroccongirl.blogg.no

Nathalie Gjesdal

Enig :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 02:05 URL: http://nathaliegjesdal.blogg.no

Maylinn Markhus

elsker bloggen din! Du er dødsflink til å ta bilder :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 02:11 URL: http://maylinnmarkhus.blogg.no

Siri

Enig i veldig mye av det du sier. Satt faktisk og tenkte på akkurat det samme tidligere idag!!

Men er ikke helt enig i at det bildet du tok før du fikk speilreflekskamera var "så bra". Det skal ikke så fryktelig mye til for å ta et slikt bilde hvor vannet ser sånn ut, er egentlig bare til å skru over på macro og så gjør det seg av seg selv, så lenge timingen er riktig så får du et ok "vannbilde".

Det som plager meg er når folk kjøper seg speilrefleks, objektiver og diverse utstyr BARE fordi de har sett at en blogger bruker det samme utstyret og tar bra bilder, og tror at de selv skal få like bra, DET plager meg. Det er så utrolig mye mer som skal til for å ta et bra bilde, enn godt utstyr. Og de aller fleste vet ikke hva et bra bilde er en gang. Ja det er selvsagt viktig å lære seg manuelle innstillinger HVIS man er fotointeressert og ønsker bedre bilder enn man får med auto. Men filformat, lyssetting, komposisjon og etterbehandling betyr vel så mye for sluttresultatet. Du kan også komme veldig langt med et helt basic speirefleks, så lenge du kan bruke det - som også mange andre her har sagt. Det er først når kameraet hemmer deg (på forskjellige måter) at du trenger å oppgradere objektivet eller kamera.

Ser forresten hele tiden blogglesere som maser om hvilket utstyr bloggeren bruker, hvordan de redigerer bildene, hvordan de stiller inn kameraet osv. Prøv deg litt fram SELV, det har vi andre måttet gjøre. Folk forventer å få alt servert på et sølvfat. Og hvorfor er plutselig alle blitt så desperate etter å være prikklike "toppbloggerne". Hva med å finne sin egen vei her i livet, å slutte og herme så jævlig etter bloggere.
Dato: 17.08.2012 Tid: 02:14 URL:

Andrea

ENDELIG. ENDELIG noen som tørr å si ifra på en utfyllende og saklig måte! Jeg blir seriøst så provosert av jenter på 13-14 år som kjøper seg speilrefleks i hytt og pine fordi det er "kult".

Jeg, personlig, holder meg til mitt digitale Canon undervannskamera. Det får frem minner og tar helt OK bilder. Så får jeg heller drømme meg bort i profesjonelle bilder som dine :-) stå på, Caroline!
Dato: 17.08.2012 Tid: 02:41 URL:

marielowe

Helt enig! Mange er sånn at de får en dyrt kamera som speilrefleks og tenker med en gang "jippi! nå er jeg fotograf" De bare knipser i vei uten å vite hva de holderpå med
Dato: 17.08.2012 Tid: 09:38 URL: http://marielowe.blogg.no

Martha

Er faktisk sååå enig med deg!! Kjøpte meg nylig mitt første speilreflekskamera, og siden jeg har en pappa som har fotografert lenge, fikk jeg han til å lære meg alt om blenderåpning, ISO, og lukkertid. Mye morsommere å kunne utnytte kameraet, og ta litt mer spesielle bilder. Må bare legge til at du er helt utrolig flink å ta bilder, håper jeg en dag kan bli like flink som deg :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 09:55 URL:

Annu

Jeg likte virkelig dette innlegget! Men vil si, jeg er 12 år, har Canon eos 550D, som kostet rundt 8000 da jeg kjøpte det. Ikke var det kun jeg som ville ha det, men hele familien, så da ble det det. Jeg har alltid elsket å ta bilder, syntes det er ett vakkert syn, om man virkelig greier å sette hånd på det. Jeg har blitt mye flinkere med tiden, og jeg må si meg enig, i at om jeg bytter kamera til ett dyrt ett, vil ikke bildene bli bedre, det er sånn at man får HJELP til å ta bedre bilder. Canon er litt mer automatisk en andre digitalkameraer. Alle bildene på min blogg, er kun tatt med Canon 550D, og jeg blir storfornøyd! Så dette innlegget skal jeg si var nyttig. :) Stå på, Caroline, elsker bloggen din ♥
Dato: 17.08.2012 Tid: 10:21 URL: http://annukaurdb.blogg.no

Fride

Så sant! :-)
Dato: 17.08.2012 Tid: 10:51 URL: http://fridekristin.blogg.no

julietherese

Kunne ikke vært mer enig! Er ikke en fotograf jeg heller, men jeg prøver meg frem med kameraet hver dag, for å få bedre bilder. Du er en stor inspirasjon og jeg ELSKER det når du gir tips til hvordan jeg kan få en sjanse til å ta like nydelige bilder som deg. Og i tillegg til å da de fantastiske bildene du tar, kan du også lage gratisdesign og redigere bildene i photoshop. Du har virkelig peiling med foto og alt som har med media og kommunikasjon egentlig. Håper du får en herlig dag, med flere nydelige bilder og flere minner på minnekortet ditt! Elsker bloggen din :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 10:57 URL: http://juliethe.blogg.no

nøff

hørt om megapixler? det har en del å si for kvaliteten på bildene, dessuten syns jeg ikke du har så mye med hvor dyrt kameraet andres er. skryt mer'-, plis
Dato: 17.08.2012 Tid: 11:07 URL:

Marthe :)

Ja, er helt enig med deg...alt for mange som tror de er de proffe fotografene fordi de har fått et speilreflekskamera til 8000,- Tull spør du meg!

Du er en kjempeflink blogger som fortjener å ligge høyere oppe på blogglisten ♥
Dato: 17.08.2012 Tid: 11:13 URL:

o k i s a n d r a

Sykt bra skrevet! Jeg har et speilrefleks til 3000 som jeg ikke kan så aaaltfor mye om men det du skrev fikk meg lyst til å lære mere om det og ta flere bilder :D Takk! Du er kjempeflink <3
Dato: 17.08.2012 Tid: 11:24 URL: http://okisandra.blogg.no

? Kristin Sofies fotografier

Kunne ikke vært mer enig! Jeg har - som mange andre - elsket å ta bilder kjempe lenge. Da jeg var liten fikk jeg av og til et engangskamera av mamma og pappa. Som til en bursdag, eller noe. Og fotointeressen har vært i familien min en stund. Pappa hadde et canon eos 400d som jeg fikk låne i to år før jeg kjøpte et canon eos 550d i mai 2011, og er fortsatt kjempe fornøyd med det. Selv om det tok litt tid før jeg lærte meg å bruke de manuelle instillingene.
Dato: 17.08.2012 Tid: 12:03 URL: http://kristinsnicolaysen.blogg.no

Tale Meinich

ÅH CAROLINE!!!!

Endelig noen som skriver om dette!!!

Da jeg fikk mitt første canon 550D, var det første jeg gjorde å sette meg ned med faren min som også elsker foto. Han samler forøvrig på kameraer og har 150 stykker ca fra 1800 tallet og til nåtiden. Han lærte meg iso, blender osv osv. jeg kan alle innstillingene. Det verste jeg vet er når folk sier : ÅÅÅH , tale! Du får så fine bilder med den linsen der! Sånn vil jeg også ha! Akkurat som deg har jeg også brukt mye digitalkamera, for ikke å snakke om til og med iPhone. Man trenger ikke speilrefleks før man KAN sakene sine, ellers er det ikke noe vits! Endelig noen som deler mitt syn på dette. Du er virkelig bra.

Jeg har tatt noen bilder med et par kameraer fra 70 tallet som er farlig like bra som dagens.

Dagens tenåringsjenter skulle barev isst.
Dato: 17.08.2012 Tid: 12:08 URL: http://www.fotozo.blogg.no

Hannah

Jeg er enig med deg, selv om jeg følte meg truffet ved at jeg selv har et speilreflekskamera for 6000 kr! Selv er jeg ikke særlig interessert i foto, men bruker det mye på ferie og når det skjer noe.

Det som irriterer meg nå for tiden, er alle som kjøper masse bra fotoutstyr, og tror at de med en gang skal ta dritbra bilder!
Dato: 17.08.2012 Tid: 12:18 URL:

Michelle Marie

Jeg er enig på sett og vis. Jeg er derimot ikke enig i kommentaren din der du skriver at man ikke kan kalle seg fotograf før man tjener penger på det. Jeg mener, du er fotograf, fordi du bruker kameraet. Som du sier selv så er man ingen fotograf ved å bruke autoinnstillinger.
Dato: 17.08.2012 Tid: 12:45 URL: http://www.michellemaries.blogg.no

CAROLINE MARIA

nøff: Hahaha, ja! Og derfor trenger man ikke et dyrt kamera :p Vet du i det hele tatt hva megapixler gjør? Flere megapiksler gir ikke automatisk bedre bilder, men høyere oppløsning :-) Hvis du vet hva oppløsning er da..
Dato: 17.08.2012 Tid: 12:58 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Heidi Kristin

Er veldig enig med deg. Dro selv på fotokurs for å lære meg å bruke kameraet mitt, og etterhvert som tiden går lærer jeg mer og mer om det. Har selv nikond5100.

il bare nevne den følelsen når du har tatt et bilder (med manuelle innstillinger)så sier folk; "Fint bilde, hvilket kamera har du?" kjenner faktisk jeg blir litt små irritert.
Dato: 17.08.2012 Tid: 13:34 URL: http://heidikee.blogg.no

Janita Moen

Jeg enig i det at det er unødvendig at folk som ikke kan å ta bilder kjøper seg dyre speilreflekskamera, men jeg må si det at det ikke ligger i alderen hvor flink man er til å ta bilder. Jeg ser flere 15 og 16'åringer med kamera til flere tusen, men som ikke kan å bruke det, enn personer på 13, som ikke kan å bruke det. Jeg selv er 13, og har nikon d3100, som jeg nå har hatt i omtrent ett år. Det kostet vel rundt 5000 inkludert forsikring. Selv mener jeg at jeg at jeg klarer å ta ganske bra bilder, men såklart er jeg ikke supergod, jeg lærer jo fortsatt.
Dato: 17.08.2012 Tid: 13:49 URL: http://janitamoen.blogg.no

CAROLINE MARIA

janitamoen: Derfor står det helt nederst i innlegget: "Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil få frem i dette innlegget, men jeg vil bare at bloggere, små barn, ungdom, voksne og gamle skal forstå at man ikke er en "fotograf" selv om du har et bra kamera." Skriver ikke bare til de unge.
Dato: 17.08.2012 Tid: 13:53 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Matilde Bang

Utrolig bra innlegg, Caroline. Jeg gjorde akkurat det samme som deg! Var bare ikke like flink som deg i å ta bilder, da jeg hadde digitalkameraet mitt. Men noen bilder ble bra, fordi jeg ikke brukte auto-innstillinger. Som du sier er det veldig trist å kjøpe noe som er så dyrt, for å ta speilbilder!

Jeg syntes selv jeg har blitt mye bedre å ta bilder, men det er fordi DU har hjulpet meg med det! Har akkurat vært i syden, og syntes jeg tok mye finere bilder i år, nå som jeg kunne litt med ISO. Du har vært et fantastisk forbilde, både for selvtilitt, mote og kamerahjelp. Tusentakk, du er best <3
Dato: 17.08.2012 Tid: 14:35 URL: http://matildebang.blogg.no

Anette

er såååå enig!! blir ærlig talt irritert selv, når folk kaller seg fotografer fordi de tar bilde av en blomst (som noen nevnte over her). samme med de som mener de er profesjonelle i redigering, når du bare bruker photoshop for å endre bildet til svart-hvitt. sier ikke at svart-hvitt er stygt og uprofesjonelt, men når det er derfor de bruker photoshop.. trist, haha. veldig godt skrevet innlegg :) en ting jeg lurer på: hvis du skal lage skrivebordsbakgrunn for september også, kan du lage en slik som du lagde for August? helt lik, med bilder inni bokstavene, og kalenderdagene på linje under - bare med SEPTEMBER ?? Elsket virkelig den forrige.
Dato: 17.08.2012 Tid: 14:40 URL:

CAROLINE MARIA

Anette: Ja, det kan jeg godt få til :-D
Dato: 17.08.2012 Tid: 14:41 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Ingvild♥

Så sant! Utrolig bra skrevet! Sykt flink du er!!♥ Helt sykt at du klarte å ta de bildene med det kameraet!
Dato: 17.08.2012 Tid: 15:24 URL:

sara

Er helt enig!
Dato: 17.08.2012 Tid: 15:50 URL: http://photographybysara.blogg.no/

Selma

Jeg er HELT enig med deg! Satt og tenkte på det her om dagen faktisk. Jeg er bare fjorten år og bruker et lite digitalkamera, og jeg tror jeg er mye flinkere en mange med speilreflekskamera. Jeg har hatt det en stund, jeg kjenner instillingene, og vet hvordan man får bra bilder ved å bruke det. Forhåpentligvis får jeg speilreflekskamera til konfirmasjonen da, håper det :P
Dato: 17.08.2012 Tid: 15:52 URL: http://sjo9.blogg.no

argp

Jeg er helt enig med deg! :-)
Dato: 17.08.2012 Tid: 16:01 URL: http://argp.blogg.no

Vilde

Ahh takk gud for at noen andre mener at det ikke er KAMERAET som tar bilder, men det er du, og hva du gjør med det. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har holdt på å skyte noen i hodet fordi folk kommer bort til meg å sier "så bra bilder kameraet ditt tar" jeez, nei. Hold kjeft å gå å dø... Jeg tar selv mye bilder, og kam kameraet mitt inn og ut og alle veier. Fordi jeg har lært meg det, og vet hvilke innstillinger som skal brukes. Altså bruker jeg aldri auto. Endelig en som kommer med et viktig poeng om kamera :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 16:54 URL: http://www.facebook.com/Bildevilde

Frida!

Jeg har prøvd fram på mange innstillinger men bildene blir ikke sånn jeg vil ha de, vet ikke hva jeg gjør feil. Jeg får liksom ikke så lyse bilder og når jeg jeg har på Manuell så blir de helt svarte. Jeg får ikke blenderen min lavere en 4.5 og hvis det er mørkt så må jeg bruke blits og da er blir de jo kjempe dårlige. Eller hvis det er mørkt så kan jeg jo ha på høy hastighet, men da blir de kornete! -kan du ha en video på hvordan du tar på de innstillingene du bruker? :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 17:13 URL:

CAROLINE MARIA

Frida!: Jeg har laget det før. Bare sjekk youtube-channelen min :-)
Dato: 17.08.2012 Tid: 17:31 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

anna

er så. utrolig. enig.

Faren min er fotograf, og når eg av og til får låne speilrefleksen hans, storkoser eg meg, sjølv om kameraet er altfor avansert(og dyrt) for meg. Eg veit nok meir om speilreflekser enn klassevenninnene på min alder, sjølv om eg ikkje har speilrefleks sjølv. Pappa har alltid lært meg litt om korleis eg skal ta bedre bilder, og litt om redigering og innstillinger, og eg føler eg veit nok til å skaffe meg midt eige kamera. Eit kamera til 3000 er nok for meg.

Irriterer meg at speilrefleks har blitt eit moteobjekt, føler at nokon trur at bare kameraet er speilrefleks, blir bildene sååå mye bedre. Viss du kun skal ta bilde av deg & vennene dine for å legge det ut på facebook, trenger du ikkje eit kamera til 5000,-

Du trenger faktisk ikkje speilrefleks for å ta bilde av deg sjølv i speilet, søta.
Dato: 17.08.2012 Tid: 17:34 URL:

Sofie

Kan ikke du skrive et innlegg der du sier litt om forskjellige innstillinger på speilreflekser og hva IOS og blender og alt det der er? :)
Dato: 17.08.2012 Tid: 17:59 URL:

Malin Roer

Satt akkurat å tenkte på det samme, før jeg kom inn på bloggen! Er så utrolig enig! Folk kommer til meg hele tiden og sier: "ÅÅ, du er så flink til å ta bilder! Men så har du et bra kamera også da!" hahahaha, så skal de prøve det og bildene blir ikke så veldig bra akkurat... må le meg ihjel av folk som kjøper et 50mm objektiv for å få bedre bilder. De har virkelig ikke skjønt tegninga!
Dato: 17.08.2012 Tid: 18:08 URL:

Malin

Er så utrolig enig med deg! Jeg og pappa spleisa på et digitalkamera da jeg gikk i 6., kanskje, etter det ble jeg mer og mer interessert i foto, og klarte nesten ikke vente til jeg ble konfirmert -for jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle kjøpe speilrefleks for noe av pengene. Dette er noe jeg absolutt ikke angrer på at jeg gjorde, for speilrefleksen har blitt mye brukt siden den gang. Da jeg kjøpte det, var det ikke så mange på min alder som hadde speilrefleks, men nå er det nesten ikke noen, som IKKE har det -selv om de ikke er spesielt interessert i foto, eller bruker det veldig mye.

Skal ikke si at jeg er flinkere enn dem, på noen måte, meen. Jeg blir litt overgitt!
Dato: 17.08.2012 Tid: 19:35 URL:

Karoline T

Du? flink.. javel, noen sier jo det om seg sjæl og.. kan vel ikke si meg helt enig, syns ikke det er så spennende og fint å se på "puppa" dine annenhver dag.. det er jo bare det du tar bilde av, degselv i speilet, det svære nesegrevet og puppa du ikke har.. jaja
Dato: 17.08.2012 Tid: 19:44 URL:

Silje :)

Tror ikke folk kjøper "samme linse som deg" fordi de har sett det her.. De fleste som velger å invistere i en slik linse vet som regel mer enn litt om foto og de vet hva de legger pengene sine i. "det er derfor jeg er så god", du virker jo litt selvgod da. Skal ikke si du tar dårlige bilder, men med alt du skriver om 13åringene som ikke kan noen ting om kamera o.l og så senere i innlegget kommer du med en slik uttalelse, hadde jeg vært 13 år så hadde jeg nok tatt meg nær av det. Det er viktig å være ydmyk, og ikke tro du er bedre enn andre. Kommer til å slutte å lese bloggen din, ikke pågrunn av dette innlegget, men fordi du har mistet kvaliteten, det er bare (med unntak av dette innlegget) "i dag sto jeg opp" "skal til byen" "oppe sent" o.l. Men men, bare litt konstruktiv kritikk.
Dato: 17.08.2012 Tid: 19:45 URL:

Ingvild Elise

Hei Caroline! Falt veldig for dette innlegget ditt, så jeg måtte dele det videre på min blogg! :) (gå gjerne inn å ta en titt om du vil) er utrolig glad i å lese bloggen din, og du gir meg vanvittig mye inspirasjon med bildene du tar. jeg er veldig nybegynner i foto-greiene, men elsker det! Derfor er det så utrolig gøy å bli inspirert fra sånne som deg, så jeg kan utvikle meg videre!! :) Håper på mange fotoer fremmover!
Dato: 17.08.2012 Tid: 23:12 URL: http://ingvildsvidal.blogg.no/

Helt enig!
Dato: 18.08.2012 Tid: 00:36 URL:

Lotte - mamma til Elinemor

Åh, Caroline! Jeg kunne ikke sagt meg mer enig! Jeg blir så oppgitt av å se folk sløse tusenvis av kroner på kamera + objektiv, når de ikke engang vet hvordan de skal bruke det! Foto er noe spesielt, og det er kjempeinteressant. Jeg syns det at når man har et speilrefleks, så tror folk at en selv tror man er god til å ta bilder. Jeg har selv fått høre at "ja, så du har et litt dyrere kamera, da tror du vel at du er god til å ta bilder da". Den tanken snudde fort da vedkommende fikk se bildene jeg tok. For de ER faktisk bra.. Manuelle innstillinger er veien å gå! Det er så utrolig gøy å mestre noe, som også andre kan se! :) Håper flere tar til vettet, setter seg ned og lærer litt om hva de faktisk har brukt masse penger på. Det er kjempemange dyktige fotoentusiaster der ute, men dessverre så er det mange som rett og slett ikke vet hva de driver med.

Jeg hadde et digitalkamera for noen år siden. Det ble ikke superbra bilder i forhold til nå, men på den tiden så var de helt grei. Det dyreste er ikke alltid løsningen, det er hva du gjør det til selv :)
Dato: 18.08.2012 Tid: 01:02 URL: http://www.penalus.blogg.no

Jeg er enig i det du sier og det gjør nesten litt vondt å se at "toppbloggerne" bruker flerfoldig tusner på kamera, stativ, linjser og diverse utstyr, men du fremstiller deg selv som en profesjonell i dette innlegget, ved å nærmest 'skryte' av hva du fikk til med det digitalkamera i 2009.....

og litt konstruktiv kritikk: Du blogger alt for mye rosa og sukkersøte bilder :( blir ensformig og kjedelig i lengden! hva med å ta med venninna/ene til en skog og ha en temashoot med et litt mørkere tema? hadde vært morsomt å se flere av de kreative sidene dine, for innerst inne har du nok mye bra på lager..!
Dato: 18.08.2012 Tid: 01:13 URL:

Julie Husvær Madsen

Kjempebra innlegg! Jeg er helt enig.. Ser ikke poenget med å ha et stort og dyrt speilreflekskamera om du ikke kan eller har interesse for å forstå innstillingene. Hvorfor ikke heller da ha et lite og billig digitalkamera! Jeg lærte meg også om foto og innstillinger før jeg kjøpte speilrefleks. Gikk nesten 3 år på Medier og kommunikasjon før jeg kjøpte mitt eget. Da hadde jeg forstått hvordan det fungerte og opplevd forskjellen mellom dette og enklere kameraer.. Nå elsker jeg å ta bilder!! :)

Du er forresten utrolig flink til å ta bilder! Elsker å se alle de flotte bildene dine! :) Og jeg mener du faktisk nesten kan kalle deg fotograf. Du tjener jo penger på foto med tanke på at det er i hovedsak det bloggen din handler om :)
Dato: 18.08.2012 Tid: 01:44 URL: http://missjulie.blogg.no

Julie Helene

Wow. Nå ble jeg skikkelig skuffa over deg. Ikke bare snakker du dårlig om personer, men du fremhever også hvor "flink" du selv er. Om du blar nedover på bloggen din er det ikke akkurat få bilder av deg selv. Jeg synes du skal tenke litt på hva du skriver. Jeg har aldri syntes at du var noen flink fotograf, og synes for så vidt ikke det nå heller. Jeg leste bloggen din fordi du virket så positiv og inkluderende, men nå skuffet du meg veldig. Du har nettopp mistet en leser.

I tillegg skjønner jeg ikke hvorfor du henger deg opp i dette. Det er en utrolig unødvendig ting å henge seg opp i. Jeg også tenker dette i blant, men jeg synes det er så utrolig dumt at du, som en toppblogger, med mange lesere som ser opp til deg, skriver et sånt innlegg. Det kan også ha noe med hva folk har råd til, og hva de interesserer seg for. Om de kun legger ut bilder på bloggen av seg selv, kan det hende de "leker" rundt og har ambisjoner om å bli bedre.

Hvem er du til å dømme om hva folk trenger eller ikke? Eller hvem som er flink eller ikke? JEG ser meg lei av ting som "det er derfor jeg er så flink". Du er media-elev, ikke utdannet fotograf. Blant annet på ?En fin dag?-innlegget har du ikke engang klart å fokusere på ansiktet ditt, men på skulderen? Du er egentlig ingen spesielt god fotograf, du skiller deg ikke ut, du er en i mengden, helt ordinær. Forskjellen er at du har en rosablogg med flere tusen lesere ? så klart får du høre du er flink! 13-åringene med dyrt kamera, auto og blits leser bloggen din! Du har ikke så mange lesere som du har fordi du er flink bak kameraet, du har dem fordi du er tynn, har langt hår og mange klær. At de synes du er flink er bare en bonus, og mest fordi de aldri har snakket med en ordentlig fotograf og lært seg generelle ting. Ikke bare hvordan man stiller inn kameraet, for DA er det kameraet som tar bildet, det handler om å lage bildet, bruke lyset, bruke motivet, bruke alt til å forme et bilde. Dette klarer ikke du ? du har bare lært deg å bruke innstillingene på kameraet.

Du sier at IKKE mange på din alder klarer å utnytte kameraet på måten du gjør. Du kjenner jo til Sofie Sund? Hun var 13 år da bildene hennes overgikk alle andre sine. Jeg synes enda ikke dine bilder er på nivået til Sofie, selv fra da hun var 13 år.
Dato: 18.08.2012 Tid: 02:04 URL:

Hanna ST

Er faktisk veldig enig i dette her, og vet ikke noe mer om hva jeg skal si om dette gode innlegget ditt. Alle har blitt så bortskjemt, og helt ærlig så synes jeg det er IDIOTISK at en 12 åring får ett speilrefleks dumpa ned i hendene sine generelt.

Selv spara jeg opp pengene og kjøpte meg mitt første speilreflekskamera for to år siden, etter å ha innsett at jeg bare måtte ha det og visste at jeg kom til å bruke det etter at jeg ble sjukt imponert av mammas digitalkamera(tider, haha)jeg fant interessante innstillinger som ga utrolig kule bilder som øye ikke kunne se. Jeg sparte opp penger og kjøpte meg 1000d, det berømte kameraet . Jeg var helt in loove med det. Senere fikk venninna mi 550d til konfirmasjonen og jeg ble sjukt missunnelig. stakkars visste ikke hva hun hadde fått. Hun brukte det heller ikke spesielt mye, og kamerahjulet og alt var helt gresk for henne. Hun klager og sier at det er drittdårlig. Det er da faen hva man gjør det til selv da, haha. jeg fikk bedre bilder enn henne med 1000d'en.. senere dette året kjøpte jeg meg den linsa som er(var?) populær nå 50mm f/1.8.

ett og ett halvt år senere med masse erfaringer rikere så jeg meg rimelig lei av 1000d'en. alle de andre som IKKE var fotointeresserte hadde jo mye bedre kamera enn meg selv. Og etter konfirmasjonen min fikk jeg kjøpe en, bare EN stor dyr ting som jeg hadde ønska meg. Kamera!! Høyest på ønskelista mi var jo 5d mark iii, men den visste jeg allerede var alt for dyr for en "unge" som meg. Så jeg bestemte meg for å kjøpe faktisk det samme kameraet som du har. Mamma var ikke så gira på at jeg skulle kjøpe ett så dyrt ett, men etter litt snikksnakk med en fotografjournalist fikk jeg lov. Jeg kjøpte meg 60d hus + en f/1.4 linse og fy søren jeg var og er førnøyd! bytter mellom f/1.8 og f/1.4, begge er jo ganske gode, men kan nok si at f/1.4 er best.

stå på caroline!!
Dato: 18.08.2012 Tid: 03:29 URL: http://www.hannasaether.blogg.no

Katrine

Har aldri vært så enig i et innlegg noen gang, før nå. Jeg var av den typen som fortod kameraet, og tok mine egne bilder utav egne tanker, men det finnes alltid slike bortskjemte ungjenter(og gutter..) som får hva de peker på. Desverre er det flere som tenker på kameraet og hvor mange mpx det er på den istedefor å lære seg de instillingene. Selv har jeg et canon eos 1000d jeg kjøpte for to år siden og etter to år har jeg funnet ut at jeg ikke lenger vil holde på med foto, og nå er jeg rimelig glad for at jeg ikke er den av de som brukte 6000 på et kamera jeg ikke skal bruke.
Dato: 18.08.2012 Tid: 08:00 URL: http://katrinebergan.blogspot.no/

Jeg er en jente på tolv år!

I 2010/2011 brukte jeg digital kamera. Men Så i 2012 fikk jeg mammas Nikon D5000 spilrefleks!

Jeg bruker bare manuele innstillingerenkel bruker ALDRI auto! Men jeg er enig set du sier å hvis man kjøper speilrefleks bare for å ta bilder av seg selv er det ganske bortkastet!
Dato: 18.08.2012 Tid: 11:13 URL:

Veldig enig! Syns det er bra du skriver om det. Helt ærlig tror jeg mange unge kjøpte speilrefleks Pga de så bloggerne gjorde det, og de så deres resultater! Men nå begynner jo en del bloggere å bruke digitale kameraer igje så det vil kanskje smitte over påmleserne igjen. Utrolig dumt om man kjøper et speilrefleks, men ender opp ved å ikke bruke det fordi "det er for stort og tungt" eller "jeg skjønner ingenting"
Dato: 18.08.2012 Tid: 11:34 URL:

MARIA<3

Hei! Sykt bra skrevet;) Men jeg bare lurte litt: hvordan kan jeg dele innlegget videre?? Er det bare å kopiere alt og lime inn på bloggen, eller?? Digger bloggen btw!<3
Dato: 18.08.2012 Tid: 13:20 URL: http://moopie.blogg.no

Gina CK Photography

Helt enig! Er veldig interessert i foto, og før brukte jeg kun et digitalkamera. Faktisk samme modellen som du hadde, Canon IXUS 105. Kjøpte meg speilrefleks nå i mai for konfirmasjonspengene mine, og jeg bruker kun manuelt. Ser mange av vennene mine tar det på auto til tross for et så dyrt kamera. Bildene blir så mye finere når du kan velge innstillingene selv!
Dato: 18.08.2012 Tid: 13:51 URL: http://www.ginack.blogg.no

CAROLINE MARIA

MARIA: Du kan dele det ved å trykke på "liker"-knappen under innlegget, dele linken på facebook, eller skrive om det på bloggen med link til bloggen min :-)
Dato: 18.08.2012 Tid: 14:27 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Martine

er helt enig! først kan man kjøpe et "billig" speilreflekskamera hvis man vil, og hvis man faktisk er skikkelig interessert såå kan man kjøpe objektiver osv. i tillegg om man trenger det, og vet hvordan man skal bruke det. :-)
Dato: 18.08.2012 Tid: 17:32 URL: http://martineba.blogg.no/

Hanne ♥

wow, så utrolig bra skrevet! Jeg selv hadde lyst å kjøpe det "dyreste" osv, men jeg innså til slutt at det ikke var noe vits, og endte opp med canon eos 1100d, noe som absolutt er bra nok for meg!:-)
Dato: 18.08.2012 Tid: 18:20 URL: http://hannejentaaaa.blogg.no

Synnøve Hopland

Jeg er SÅ enig i det du skriver. Man blir jo ikke en fotograf selv om man har fått et kamera til konfirmasjonen og fått litt inspirasjon fra weheartit. Jeg irriterer meg grønn av de jentene som ødelegger fine bilder med blitz og overredigering på pcen. Er man flink nok med kameraet, trenger man egentlig ikke å redigere bildene engang. Jeg selv har aldri brukt noen av automat innstillingene, det er jo så mye gøyere å forske litt på sånt selv!
Dato: 18.08.2012 Tid: 21:26 URL: http://synnovehopland.blogg.no

Madelen

Jeg er SÅ enig i det du skriver! Jeg hater folk som ikke utnytter et bra kamera, dessverre gjør nok ikke jeg det! Har selv Canon 60D, men har enda ikke klart å sette meg inn i det. Skulle begynne på meidalinja, men slik gikk det ikke. Jeg har egentlig glemt litt hvor utrolig morsomt det er å ta bilder. Jeg hater auto-innstillinger, så det bruker jeg ikke, men det er kjipt å vite at bildene kunne blitt utrolig fine, bare jeg hadde tatt meg tid til å lære meg hvordan!
Dato: 19.08.2012 Tid: 00:10 URL:

alicephoto

Jeg er veldig enig med deg her, Caroline. Dette er noe som skjer alt for ofte, og mange unge jenter sløser bort penger bare for å ta bilder av seg selv i speilet. Greit nok, men man kan få så mye mer ut av et kamera hvis man lærer seg basics-innstillingene!

Jeg er over gjennomsnittet fotointeressert for en jente på min alder, og jeg trives med det. Det er så enkelt å fange øyeblikk og gode stunder, samtidig som man får et helt annet helhetsinntrykk av tingen, gjenstanden eller stedet man er på når man velger å fokusere på bare det. Jeg har også lært meg at det er ikke kameraet som teller, men personen bak :-)

Stå på!
Dato: 19.08.2012 Tid: 00:22 URL: http://alicephoto.blogg.no

Live Tronstad

Jeg er helt enig med deg! Mitt første kamera var også ett digitalkamera, og det fikk jeg til jul av mamma og pappa. Egentlig ønsket jeg meg speilrefleks, men mamma og pappa sa at jeg måtte vite at jeg var ordentlig interessert først. Drøyet året etter, og etter 6000 bilder på diigitalkameraet, kjøpte jeg meg canon eos 500d, til 5000 kroner, hvor jeg samtidig fikk med en makrolinse på 70-300mm på kjøpet. I dag har jeg hatt det i ett halvtår, og jeg har tatt over 15000 bilder. Jeg har hatt utstillinger to ganger på offentlige steder, og har også solgt noen av bildene jeg har tatt. Jeg er også med i den lokale fotoklubben, og jeg er den eneste under 30 år, så er ikke der med mange venniner. Blir utrolig provosert når jeg spør folk med akkurat samme kamera, eller bedre, om å stille på lukkertid, iso, blender eller bytte til raw-format, og de bare ser ut som ett spørsmåls-tegn. Altså lillesøstra mi vet hvordan ho gjør det! Veldig fint innlegg!! :)
Dato: 19.08.2012 Tid: 00:57 URL: http://litro.blogg.no

Ine Kristine Lading

Jeg kommenterer aldri blogger, så dette er et meget eksepsjonelt unntak bare på grunn av et supert innlegg! Jeg blir så irritert av akkurat det samme. Det værste var da jeg var litt yngre og var helt utrolig interessert i fotografi og storkoste meg med et digitalkamera til en billig penge. Men ettersom jeg ble eldre ville jeg utvikle meg, lære mer og ha fler muligheter! og SOM jeg ønsket meg et speilreflekskamera, men prisen på de fleste var skyhøy og jeg kunne ikke gjøre annet enn å drømme meg bort i turtorials på nett. Så begynte ALLE å få kameraer til mange tusen kroner og tok bilder av seg selv i speil og tok bilder som en mobil kunne tatt. OM at jeg ble irritert på dem som fikk slike kameraer servert på sølvfat og at de ikke kunne noe som helst av det å faktisk ta bilder på manuell. Der satt jeg med fotografdrømmen i magen med mursteinsdigitalkameraet mitt og fikk vondt i meg da jeg så alle de dårlige bildene som ble tatt av mennesker som burde sette seg mer inn i hva de gjør før de punger ut med mange tusen kroner for noe de ikke engang vet hvordan fungerer.

Måtte bare si det.. er SÅ enig :)
Dato: 19.08.2012 Tid: 21:31 URL: http://casadeline.blogg.no

CAROLINE MARIA

Ine Kristine Lading: Tusen takk :-D
Dato: 19.08.2012 Tid: 21:52 URL: http://carolinemaria.blogg.no/

Cetine

Jeg kunne ikke vært mer enig!! Jeg har Sony290, som er et relativt billig speilreflekskamera, men jeg trenger ikke mer. Alle jeg kjenner med speilrefleks har dyrere kamera, men de tar kun bilder på auto instillingene. Personlig synes jeg mine bilder blir bedre, når jeg bruker instillinger og virkelig unytter det jeg har!
Dato: 22.08.2012 Tid: 18:28 URL: http://cetine.blogg.no

Sarah Kjønsvik

Jeg har samme kamera og objektiv som deg, men jeg får ikke til å gjøre sånn at kameraet fokuserer på bare meg og resten uskarpt, har prøvd med manuell og iso osv men jeg kan det ikke så bra. Hvordan gjør jeg det, eller hva skal jeg ha kameraet på for å få det til? :-)
Dato: 04.10.2012 Tid: 16:47 URL: http://sach.blogg.no/

Sol<33

Hei !! :)

Jeg er en jente på 12 år som elsker og ta bilder av ting og tang, alt og ingenting.tar mest av naturen osv...

Men jeg bruker bare mobilen ! :/ det er ikke litt, men veldig dårlig.. Så jeg har veldig lyst og kjøpe det digital kameraet du hadde, ikke av deg da. :P men jeg lurte bare på om det også gikk ann og filme med det ? :-D
Dato: 18.10.2012 Tid: 16:40 URL: http://soldragz.blogg.no

Sarah Kjønsvik

Jeg har samme kamera og objektiv som deg, men jeg får ikke til å gjøre sånn at kameraet fokuserer på bare meg og resten uskarpt, har prøvd med manuell og iso osv men jeg kan det ikke så bra. Hvordan gjør jeg det, eller hva skal jeg ha kameraet på for å få det til?
Dato: 19.10.2012 Tid: 00:15 URL: http://sach.blogg.no/

Life of Elle

Gurimalla så fine bilder, du er ordentlig flink!!
Dato: 14.12.2012 Tid: 23:33 URL: http://www.lifeofelle.blogg.no

Rebecca

ikke meningen å plutselig kommentere og dra opp et gammelt innlegg, men kom over dette da jeg søkte på google..

synes egentlig dette var utrolig egoistisk sagt. Ett sted må man jo starte, hva så om man har et dyrt kamera og tar bilder med auto? du blir heller ikke noen fotograf av å slenge ut fanzy ord og late som du kan alt. ja, når man har speilrefleks er det meningen å gjøre litt mere ut av bildene man tar, for hvis man bare skal knipse for å knispe kan man like godt bruke mobilen, men det gir da fortsatt ikke deg lov til å kritisere "13 åringene som tar bilder av seg selv med autoinstillinger", de har da like mye rett til et dyrt kamera som det du har, uansett om de ikke trykker og vrir på alle mulige knapper. Jeg fikk speilrefleks til konfirmasjonen min og jeg hadde aldri hatt et slikt kamera før så på starten hadde jeg bare på auto, så klart etter hvert begynte jeg å utforske litt mer, men man lærer jo ikke alle instilliger over natten, og når man skal ta bilder fort synes jeg det faktisk er mye enklere å bare ha på auto eller P, og blir faktisk ikke så gale bilder av det uansett. Ikke ALT og alle bilder trenger å være nærbilder av vanndråper....

Auto holder da i massevis når du bare skal ta et bilde av en ny kjole du har kjøpt eller familien ved matbordet. Det er da opp til hver enkelt hva de vil bruke kameraet til, uansett hvor mye det koster eller hvor gammel man er, uten at folk skal dømme og se ned på folk slik som du gjorde i dette innlegget.

du er fantastisk god til å ta bilder, det skal du ha og du har lov til å være stolt av deg selv, men dette ble litt for arrogant. og jo, det er faktisk MANGE på din alder som er like flink og mye flinkere enn det du er, hvis du prøver å se deg litt rundt på andre steder enn blogg.no sin toppliste kan du finne mange kjempeflinke "fotografer" ned i 12-14 års alderen..
Dato: 02.01.2013 Tid: 17:44 URL:

-.-

Og jeg ser meg lei av folk som absolutt skal finne på noe å klage på, har man mye penger og lyst på et kamera som koster masse, må man vel få lov til å kjøpe det uten å bli trakasert av andre :)?
Dato: 26.02.2013 Tid: 20:51 URL:

Jeg fikk mitt første kamera i 2010 det var et digitalt kamera. I 2011 kjøpte jeg meg et litt bedre kamera. I begynelsen av 2013 solgte jeg det og brukte pengene på et ordentlig speilreflekskamera og jeg blir bedre og bedre hver dag :) Jeg vet hvordan jeg skal bruke kameraet mitt best mulig :) Alt dette er selv lært fordi jeg er interessert i dette :)
Dato: 07.01.2014 Tid: 08:05 URL:

Legg igjen en kommentar her:


Hvis du har andre spørsmål, kontakt meg på carolinemaria.blogg@hotmail.com.

Jeg redigerer bildene min i Photoshop CS6
Jeg bruker CANON 60D til å ta bilder & filme
Jeg har ikke noe fasitsvar på hvordan jeg redigerer bildene mine


Hei på deg og velkommen hit!
Mitt navn er Caroline Maria og jeg er en 20 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet.

kontakt:
carolinemaria.blogg@hotmail.com

Følg megFollow on Bloglovin

© copyright

Designet er laget av meg

Alle bildene på bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet!
Det er ikke lov å kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten min tillatelse

søk

kategorier

 • 365 days
 • Anbefalinger
 • Antrekk
 • Bakgrunner
 • Foto
 • Foto- & redigeringstips
 • Gran Canaria 2011
 • Gratis design
 • Hverdag
 • Konkurranser
 • Mine fantastiske lesere
 • Mote
 • Musikk
 • Skjønnhet
 • Smykker
 • Tanker & meninger
 • Ukens spørsmål
 • Videoblogger
 • Arkiv

 • Februar 2015
 • Desember 2014
 • November 2014
 • Oktober 2014
 • September 2014
 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • annonser  Fecbek- Your Online Fashion Wardrobe
  Blogglisten

  Norske blogger


  Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten

  hits